Släktträff dagbok... eller rätt upp och ner... den 19/6 2010

08:00

Systrarna anländer, vi äter frukost och börjar hacka grönsaker, fixa salsasås och duka.

09:00

Lätt panik utrbyter och vi bär in allt inomhus eftersom det verkar bli regn. Alla smådetaljer fixas och de 6 syskonbarnen samt deras fäder anländer.  Partytältet sätts upp och tre enorma grillar förbereds.. Vi springer runt i cirklar och funderar vad som bör göras och hur saker ska läggas upp.

10:00

Vi som inte är ombytta byter om och fixar frisyrer och smink… Pappa matar fortfarande grisar och är i ladugårdskläder.. Mamma börjar också byta om

10:30

Gäster börjar komma, jag skakar hand och hälsar folk välkomna till deras ”fädernagård”.  Dagen D för Viktoria och Daniell är invigning för vår ordningställda Hälsingegård samt en släktträff för morfarsfars barn,barnbarn och barnbarnsbarn.  51 personer invaderar gården och vi dricker svartvinbärsbladsdricka som välkomningsdrink.

11:00

Alla går runt och beskådar gården, en del har inte varit där sedan de var liten, vissa har varit där kontinueligt medan vi har städat och några har aldrig varit där.

12:30

Vi grillar, äter och skrattar… Barnen bryter isen och springer runt och leker… Vi vuxna lär känna varandra igen och bara umgås… Släktträdet fylls i och kompletteras med de nyfödda i släkten

14:00

Kaffe, godis och melon tas fram.. alla äter lite till och fortsätter cirkulera.. Sarah går upp och byter om till Hälsingedräkten som stannat kvar på gården i tre generationer. Barnen hoppar från altanen ner i en stor hög av plymoer och leker för full.

15:00

Dags för efterrätt, kladdkaka och grädde serveras. Barnen har hittat blåsrören och börjat leka med dem. En del blir guidade på gården medan andra fortsätter snacka och umgås.

16.30

Alla 51 går in för att se vigseln mellan Daniell och Viktoria. En del tårar, kommentarer och massa skratt senare hoppar de vigda in i båten och de flesta lämnar vår släktträff. Barnen byter e-mailadresser och vi andra skakar hand och tackar för en trevlig kväll. Några åker vidare till Röstabo för att åtrse deras barndomssommarstuga. Vi arrangörer sätter oss i solen för en välförtjänad vila och dricker vin och öl samt käkar en massa godis.

18.00

Röstabogänget återvänder och vi äter Hälsingeostkaka medan barnen härjar i leran och strax innan hemgång till Gävle blir det duschning och ombyte..

20.00

De kvarvarande nattgästerna samt gårdens folk är kvar, dricker gott och äter marinerad tjälknöl och tittar på bröllopsmiddagen…

00.41

Dagen är över, alla sover, tre i mannagårdsbyggnaden, 4a i husvagn samt två i gammelgården. En mycket lyckad dag är till ända och Janhans Släktträff har fungerat helt klockrent!!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0