Hej hå en flaska med rom=)

Det var den midsommaroftonshelgen(långt ord) och vill bara tacka alla som såg till att jag visste vad jag gjorde, underbart bra kompisar man har=) Katterna har inte varit imponerad av den hund som följde med Nytorparen hit men det gick faktist riktigt bra även om Grålle/Merrys ansiktuttryck(hmm nosutryck, morrhårsutryck, vad kallas det minspel en katt gör?) var riktigt underbart att se... Väldigt lätt att tolka, ren skär avsmak!!!! Han stod på balkongen och följde hundens varje rörelse med en konstant blick av ren skär avsmak och äckel.. Växelvis tittade han på mig oxå som om han försökte förmedla(utan att jag hade nå problem att fatta budskapet) att HAN minsann inte tänkte tåla om den där håriga saken flyttar in=) Som tur var hade jag och mor redan tänkt på detta så Nytorparen och jag bodde i transformatorn, så nu är den invigd och klar=) Var riktigt mysigt att krypa in i duntäcket och sova med elden sisådär en halv meter bort som sprakade=) Gick bra att mjölka oxå(det var ju syftet med att Nytorparen var här) så helgen vart mycket bra, trots mina tvivel i slutet på veckan.... Helt enkelt en nöjd helg=)

En dröm...

Måste ju bara berätta om den sjuka drömmen jag hade igår natt... den är helt sann faktist.eller ja alltså helt sann att jag drömde så här, inte att det faktist hänt.. den bygde nog vidare från att pappa sköt en räv som åt våra hönor... sådana saker registreras i min hjärna och får min fantasi att spinna... hade ju kunnat vara scener ifrån schindlers list men istället spann min sjuka hjärna ihop en sak som hände i helgen, dvs vikoria och daniells bröllop med skott i gryningen... så vad kan min sjuka hjärna göra med den röran???
Ja ni... efter vigseln på väg till deras "smekmånad" förde Sveriges regering dem igenom en gång och framför slottet knäböjde de och blev avrättade med nackskott... Vaknade på morgonen med känslan av... det här hände väll ändå inte?? och naturligtvis gjorde det inte det men jag drömd t om ihop en presskonferans där kungen står och förklarar att det var bäst det som skedde, då slapp vi oroa oss för avvecklingen av tronföljden... Min hjärna kan verkligen leka med olika faktorer och få ihop hela scenarion... helt sjukt men jag trivs med det... dårhuset nästa=Susann

gissa filmen?

Power is when we have every justification to kill, and we don't.
What are you doing? These are mine. These are my workers. They should be on my train. They're skilled ammunition workers. They're essential. Essential girls!
What do you say we get your fire hoses out here and hose down the cars? Indulge me
Gentlemen, thank you very much. I think I can guarantee you- you'll both be in Southern Russia before the end of the month. Good day.
his is very cruel, Oskar. You're giving them hope. You shouldn't do that. *That's* cruel!
Har ni kommit på det än?? Kan ge er en ledtråd till... i stort sett hela filmen är i svartvitt, förutom en kort sekvens där allt fortfarande är svartvitt förutom en liten flicka som springer runt i ett område, flickans jacka är blodröd... Sist i filmen,(efter en hängningscen) så tonar färgen fram och man ser människor i rad som lägger sten på den grav som den hängde ligger i... nu borde ni absolut veta svaret!

En fråga besvaras av en annan fråga...eller träning till att bli politiker

Det är jag snart kung på... eller vrida runt frågan så det som egentligen är a, är b och vad som egentligen var frågan blir bortglömt pågrund av att jag svarade c som egentligen inte hade något med saken att göra... I slutändan så kommer jag för det mesta undan raka och enkla svar med en liten vridning, en nick eller ett dolt leende... Jag ljuger absolut inte, jag bara... undviker dem=) Det är ett lämpligt sätt att leva utan vare sig vita eller svarta svar... vare sig ja eller nej eller både ock... Velig har jag ju alltid varit, och haft problem med att ta beslut för då måste man även ta konsekvenserna av det... vilket gör att när jag väl tar ett beslut, så står jag så gott som(hmm borde stått alltid) för dem=)
Fantastiskt va roligt livet är, det är en jublande kör av massa dumt trams som sammanspeglas i en enda stor härva av garn... Ibland undrar jag om inte Liftarens Guide till Galaxen speglar livets trassliga irrvägar så att vi alla i slutändan kommer mötas i Resturangen vid livets slut och filosofera med den ko som en kvart senare ska ligga på tallriken... Snacka om Nirvana... eller kanske... Dårhuset nästa för Susann=) får livet vara så här menlöst roligt?

Kan man ligga sig till träningsvärk..eller hur tusan gick det här till?

Ja gårdagen kändes lite tung till att börja med, lördagens bestyr gjorde att man inte riktigt orkade slappna av efteråt så tror jag sov tre fyra timmar lördag till söndag... sen upp och vara värdinna åt de som sov över samt städa och iordningställa gården igen... Vid tre beslutade jag mig, packade en väska och for till stugan... Väl där sov jag i tre timmar i soffan... vid tolv kröp jag ner i sängen och sov till nio på morgonen... så efter ha legat i många timmar har jag träningsvärk... Hur otränad är man egentligen när ens liggande får en att bli stel?? Nej detta verkar inte nyttigt, måste nog träna mer på att ligga så att jag inte får träningsvärk av det..Måste ju va en utmärkt anledning till att spendera mer tid i sängen....till dess skyller jag på att jag sov i soffan samt att jag är ovan sängen... kan ju fungera en stund..eller hur?

Släktträff dagbok... eller rätt upp och ner... den 19/6 2010

08:00

Systrarna anländer, vi äter frukost och börjar hacka grönsaker, fixa salsasås och duka.

09:00

Lätt panik utrbyter och vi bär in allt inomhus eftersom det verkar bli regn. Alla smådetaljer fixas och de 6 syskonbarnen samt deras fäder anländer.  Partytältet sätts upp och tre enorma grillar förbereds.. Vi springer runt i cirklar och funderar vad som bör göras och hur saker ska läggas upp.

10:00

Vi som inte är ombytta byter om och fixar frisyrer och smink… Pappa matar fortfarande grisar och är i ladugårdskläder.. Mamma börjar också byta om

10:30

Gäster börjar komma, jag skakar hand och hälsar folk välkomna till deras ”fädernagård”.  Dagen D för Viktoria och Daniell är invigning för vår ordningställda Hälsingegård samt en släktträff för morfarsfars barn,barnbarn och barnbarnsbarn.  51 personer invaderar gården och vi dricker svartvinbärsbladsdricka som välkomningsdrink.

11:00

Alla går runt och beskådar gården, en del har inte varit där sedan de var liten, vissa har varit där kontinueligt medan vi har städat och några har aldrig varit där.

12:30

Vi grillar, äter och skrattar… Barnen bryter isen och springer runt och leker… Vi vuxna lär känna varandra igen och bara umgås… Släktträdet fylls i och kompletteras med de nyfödda i släkten

14:00

Kaffe, godis och melon tas fram.. alla äter lite till och fortsätter cirkulera.. Sarah går upp och byter om till Hälsingedräkten som stannat kvar på gården i tre generationer. Barnen hoppar från altanen ner i en stor hög av plymoer och leker för full.

15:00

Dags för efterrätt, kladdkaka och grädde serveras. Barnen har hittat blåsrören och börjat leka med dem. En del blir guidade på gården medan andra fortsätter snacka och umgås.

16.30

Alla 51 går in för att se vigseln mellan Daniell och Viktoria. En del tårar, kommentarer och massa skratt senare hoppar de vigda in i båten och de flesta lämnar vår släktträff. Barnen byter e-mailadresser och vi andra skakar hand och tackar för en trevlig kväll. Några åker vidare till Röstabo för att åtrse deras barndomssommarstuga. Vi arrangörer sätter oss i solen för en välförtjänad vila och dricker vin och öl samt käkar en massa godis.

18.00

Röstabogänget återvänder och vi äter Hälsingeostkaka medan barnen härjar i leran och strax innan hemgång till Gävle blir det duschning och ombyte..

20.00

De kvarvarande nattgästerna samt gårdens folk är kvar, dricker gott och äter marinerad tjälknöl och tittar på bröllopsmiddagen…

00.41

Dagen är över, alla sover, tre i mannagårdsbyggnaden, 4a i husvagn samt två i gammelgården. En mycket lyckad dag är till ända och Janhans Släktträff har fungerat helt klockrent!!

 


Rapport kommer..

men just nu har jag övergått från öl, cider, cider och vin till rom och cola och tänker faktist sova... tänker t om dra ner rullgardinerna och ta sovmorgon... och nåde det syskonbarn som väcker mig!!!!! Kan iallafall säga, att det känns som efter ett karnevalståg.. Efter att ha fixat, donat och knappt hunnit andas står man plötsligt där och ska prestera... Nervositeten försvinner efter halva dagen och snart sitter man utmattad, med en grogg i näven och konstaterar hur roligt man haft och hur stel man är... Ett helt vanligt karnevalståg är det... å precis så känns det nu oxå! natti

lets lets lets go!!

Himmel å pannkaka, nu är det sovdags... Hoppas på många sköna timmar innan det är dags att kliva upp å ja... Nervös, nervös å nervös!!!!!Jag är inte van att känna så, eller jo det är ja men det brukar va fem min innan karnevalståget, eller jag ska upp på scen eller på seminarie... Men inte så här... bort elaka dumma känslor!! Har inte tid med er och behöver sova!!! Lycka till!

Maten som kom och gjordes...

Mentala anteckningar:
Mangochutney 5 l
pizzasallad 5 l
potatis 5 kg
rödbetor/palsternackor 1 kg
marinerad tjälknöl 1 kg
ostkaka: ?
Stekost: 2kg
grillkött: 3kg
4a kladdkakor
sallad,gurka, tomat, grädde..
Ja jag tror faktist det är allt... jistanes, svälta ihjäl kommer vi inte göra iallafall=) Kanske tur det eftersom vissa ärvda gener från Janhanshållet gör "vissa" av oss lite (hmm) smågriniga... Tänker på tre särskilda och eftersom vi är släkt på mors sida så måste det ju va från det hållet... Kanske ska göra en blankettundersökning för att ta reda om andra lider av det... Annars då, knaprar allergimedecin som tusan efter en dust med myggen, var för upptagen med att snacka för att känna av de små eländiga rackrarna men nu märks de verkligen!!! Usch nu blir det sådär virrigt igen... Skyller på stress och press... men ändå... Håller fokuset på tisdagen, på tisdag är allt över och jag kan slumra med gott samvete och tankarna på välförtjänt vila... Imorgon är det en rolig dag, hoppas jag... vill jag tro... måste jag tro... varför drog jag igång den här cirkusen??

Smoergasboard... eller en hel jäkla massa mat helt enkelt

jaja så närmar det sig finalen då... dan före dan så att säga.. alla andra räknar ner till kungliga bröllopet och grannen nog tränar en eller två ettikettregler inför att få sin kusin adlad till prins så övar jag på ett "hej välkomna, Vem är ni och vem i släktträdet är du" leende och funderar på olika årtal och vart jag egentligen ska placera alla människor om det regnar... m ao har jag och festkomiteen på kungliga slottet ungefär samma problem.. även om jag inser(men bara knappt) att mina problem är en aning (bara en sisådär 100 000) mindre än deras... men bara en ANING!!
Så idag har jag filat vidare, både bokstavligen och bildligt eftersom jag gjort en sisådär 5 liter mangochutney, lika mycket pizzasallad samt fyra kladdkakor... Efter det och lite dusch och annat vart det lite vimsigt, man kan ju aldrig veta var i skogen man hamnar om man bara kör så lite färdriktningar senare så hamnar man slutligen rätt... men frågan är då vad man ska göra sen... Jag har ett utmärkt ord för det... FJOLLA! Det vart ju bra ändå men ändå till ändan... nej det är dags att bli lite stor och lära sig vad man tycker och tänker.. eller nja kanske inte helt men iallafall en del av det man tycker och tänker=)(har en stående tro att den dag någon verkligen vet hur min hjärna fungerar, den dagen kommer jag bli väldigt arg... för att någon annan ska förstå sig på mig, innan jag gör det själv vore ju en ren katastrof=))Strunt samma, efter några(hmm) myggbett senare är man åter i bilen och färdriktningen är, något sånär klar går tiden skrämmande fort och man är snart på max för att äta lite mat... Gotteligott=) I efterhand känns dagen och framför allt kvällen som ett stort leende och jag somnar nog sött med tankarna på myggor, blivande gaykillar och en massa skratt=) Nattinatti

ah nu så=)

allt bättre efter enbart en dusch=) Tänk va lite vatten å såpa kan göra=)

försöker få mig glad igen...

från kinkig till ren deppighet... vad är det som pågår... inte ens tankarna som alltid får mig att le når mig just  nu... jag har inte tid att bli sjuk om det är det som pågår, ingen tid alls!! En dusch, en säng en whiskey ska nu genomföras... återkommer efter det och ser om det känns bättre!

kinkig....

nä idag är ingen riktig höjdardag... småsur och inte riktigt helt optimistik helt enkelt... dagen började ganska bra, städade och lyssnade på loke å sen till eva och köra lite häst och det funkar bra... Men nu känner jag mig inte alls glad, ser inte fram mot lördagen och allt känns som ett enda stort misarbelt misstag(hur många negativa ord kan man få in i en mening?) Det sjuka är ju att jag inte vet varför, det finns egentligen ingen orsak till detta gråa moln som hänger över mitt huvud, solen skiner ute, det mesta är gjort och klart... Så varför känner jag mig bara trött, less och allmänt fel.... usch om klockan bara kunde bli sängdags så man kan börja på en ny dag, en dag som blir bättre än denna kväll... BLÄ!

Tadidum...

Städat i över tolv timmar idag och det känns som min hjärna är lite insnöad på det här med städ... Men det utroligt sega ämnet ska jag inte diskutera med er.. kan bara konstatera att jag numera hittar i min garderob och alla dammpartiklar som fanns på övervåningen är ett minne blott och det är ju inte så illa=) Avslutade kvällen på altanen och lite whiskey och planerade släkträff, det börjar närma sig nu=) Lagomt avslappnad kryper man till sängs och ska sova lite... Det händer inte mycket mer än städ i veckan men den som lever får se... har ni tänkt på hur mcket klicheer och fåniga ordspråk jag slänger runt med just nu?? Jag har ial tänkt på det och kan konstatera... de behövs=) Funderar om det är två veckors sen som man skulle ha åkt på bilresa eller en... svårt det där, veckorna bara går... kan undra om man har bil för att åka på bilresa denna vecka då... hmm krånglitt det här med minnet=)
natti på er!
Dagens citat:
the worst thing with a sms is ones U sent it u cant take it back!!!
Kanske nått att fundera på???

Bilder på stugan=)

Hmm nej det där var visst en bild på mig... det finns faktist sådanna oxå... de är bara mer eller mindre icke existerande=)
Före innan jag satte igång: En helt typisk sommarstuga....
Efteråt...
Efter som jag konstant tjatar i grålumpappen... här ser ni resultatet av det=) Man slipper jäklas med gips utan kan bara smacka på tapeten ovanpå grålumpen... och tar man skapligt prisvärda tapeter(dvs ej rustas) krävs så gott som inget förarbete utan dagens tapeter klarar av ganska omilda bakgrundsjobb... Mind U, lite beror på mönstret oxå för de som vart i vår gammelgård och sett tapeterna i "gula rummet" ska veta att de är autentiska tapeter från 50 talet(dvs kvaliten var sådär) och det är inte mycket som syns med dem heller, trots att jag strävade med grålumppappen att få den lite gubblig så det skulle se än mer autentisk ut=)

Tiden hastar...¨å jag fortsätter återanvända rubriker=)

Lite trasiga och knasiga, lite trasiga och knasiga är vårt trasdocksgäng... Nån som känner igen den raden?? Jag gör det iallafall och så känner jag mig just nu... Alltså inte traisg men knasig=) Massa roligt och skumt som händer just nu och det är svårt att få grepp om allt... Så därför struntar jag i det, och trallar vidare i min lilla dockskåpsvärld... Idag har jag lagt sista handen på gammelgården, iallafall invändigt=) Känns konstigt och lite trist att veta att den stora bra och ha lådan nu är färdigundersökt, det finns inte ett skrymsle som jag inte vet vad innehåller och alla skattkistor är undersökta... eller ja det finns ju möjligheten att någon möbel har lönnfack men tyvärr ser ja det som ett ringa hopp till fler skatter... Det har varit underbart roligt och det är underbart skönt att gå runt i gammelgården nu, och veta hur det ser ut och hur det har sett ut... Alla rum.. Allt som har varit så stökigt.. Min stora sorg är nog att mormor bojjan aldrig fick se det, men jag kan känna henne i huset.. Hon finns ju där hela tiden men tråkigt att det inte hände medan hon kroppsligen var här.. på lördag ska det bli släktträff, så imorgon ska jag ta mig ett djupare snack med de heltidsbosatta i huset och förklara att vi gärna ser dem, plus andra släktingar vid vårt matbord då... vet inte riktigt hur jag ska göra det, men det ordnar sig säkert=) Eller ja "ser" och ser... tror ni förstår vad jag menar... å gör ni det inte tar jag gärna en teologisk diskussion med er, finns inga ämnen jag ogillar att diskutera... så länge det inte är för seriöst=) Ett år sedan nu man låg på gräsmattan i falun och stortjöt över politiska diskussioner som gått överstyr till rent vanvett... så djupgående ska man inte vara i diskusioner men det var lärorikt, iallafall i efterhand=) vidare?? Vart i sommarstugan och tapetserat det sista och "lullullat" som Simon och Tomas skulle ha sagt=) Har t om bott där en natt bara för att känna hur det känns, riktigt mysigt var det=) Midsommar närmar sig och jag kan för mitt liv inte bestämma mig för hur upplägget ska vara... Har nog en gammal klasskompis som kommer på besök då, funderar om vi ska "provligga" transformatorn ihop eftersom nytorparen tar med sig hund och ja... jag gillar ju inte att blanda in hundar i mitt nya hundfria liv=) Men men... tar släktträffen först... Var sak har sin tid och sin plats=)

Ja...

Jag har skrivit dagbok i nästan hela mitt liv... sen 96 finns anteckningarna kvar... en hel del trassel att tyda gammal dålig handstil men kul är det... Sitter och läser dagboken som skrevs mellan 96 till 05.. under den mest turbulenta tiden i ens liv... De beryktade tonåren, ärligt så hoppade jag över 7-9an, det är helt enkelt ingen rolig läsning men stöter då och då på lite roliga texter från tiden jag gick i nytorp... Tiden som mest faktist verkar ha gått åt att fundera vilken kille man skulle vilja gå och hålla hand med(jag var väldigt helgonlik denna period, och det är alldeles sant) men tydligen skrev jag annat oxå...
Den här texten minns jag faktist när jag skrev, jag var väldigt arg över att ingen gjorde något under timmarna på ett grupparbete och skrev ner deras egenskaper, av förklarliga skäl har de inte fått sina namn nedskrivna utan enbart siffror=)
1999 1212 0500
Fem olika personer fick en varsin by att ta hand om, alla fick lika mycket mat och vatten att disponera efter förstånd
1. Den som spar han har, sa den snåle och lät hela byn svälta ihjäl
2. Den som är generös får förlåtelse sa den Kristne och gav bort all mat så han själv svalt ihjäl
3. Döden kommer iallafall sa den pessimistiska och dödade hela byn plus sig själv
4. Varför bry sig, jag har ju det bra sa den egoistiska och brydde sig inte hur det gick för sitt folk
5. Varför ska just jag göra allt, sa den late och gick och la sig och sov...
Det är under den här tiden som många av mina ordspråk och visdomsord som är mitt rättesnöre i livet, såsom
"Ta lärdom, gå vidare" och "Man ångrar aldrig det man gör utan det man inte gör" Det är bara ett fåtal som jag har anamat men jag skrev en hel del sådant.. Ett försök till att tolka en värld som alltför ofta var oförståelig skulle jag tro... Under den här tiden läste jag en hel del fantasy böcker oxå... här är texter från en man som var Shaman i nån bok:
000722
Människan har skapat gudarna. I och med att de tror blir gudarna levande för dem och kommer leva så länge någon tror på dem.
En krigsherre får alltid leva ifred medan den som strävar ifred alltid blir nedhuggen..
Det är väldigt sällan godhet bränner sig fast och lämnar märken i själen, det är enbart onskan som har den kraften
Sen så har man de klassiska tankarna på döden... Eller för min del på de som är död men som inte riktigt har fattat det... Under den här tiden var jag väldigt mottaglig och det var både spännande och förvirrande:
De döda lever
Jag lever
Innebär det att jag är död?
Eller innnebär det att vi alla är levande döda?
Allt skulle redas ut så massa regler skrevs oxå ner:
Kärlekens regler
Var ärlig
var trogen
Ha tillit
Prata med varandra, inte tala utan prata!
Förlåta
Begrepp förklarades:
Kung är något man är vid födseln eller som man får eller stjäl. Dem ska man lyda utan att blinka
President är någon som har förtjänat sin post men kan lika snabbt förlora den igen
Härskare är ngn som kan behärska andra människor till den grad att de lyder honom
Åsså bara tankar
Att ha ett hemligt språk är att ha en egen värld som bara du förstår
bokstäver som bildar ord, ord som bildar meningar, meningar om bildar stycken,stycken som bildar kapitel, kapitel som bildar bok, boken avbildar livet, livet avbildas i bokstäver... cirkle of life
Om livet vore en bok
vem bestämmer titeln?
om hela livet vore en bok
vem bestämmer handlingen
om hela livet vore en bok
vem bestämmer slutet?
Åsså mer citat förståss:
Jag känner inte hälften av er hälften så mycket so jag skulle vilja, och mindre än hälften av er älskar jag bara hälften så mycket som ni förtjänar//Bilbo
Bra löparskor och pålitligt kompass...
vad hjälper det om jag inte vet vad som är
upp och ner på kartan/Grabben i graven bredvid
Taran-Gais tolkning av godhet:
Gör allt vad du vill så länge du inte skadar dig själv eller andra...
Efter nytorp åkte jag till England och redde ut en del av dessa trassliga frågeställningar man hade under den tiden.. Även den boken finns det saker att skriva om, men vem orkar läsa mer än tre år i taget=) Tur man inte upplevde den tiden så mörk som det verkar i böckerna, för hade det varit det så borde ingen ha orkat existera då, och det gör ju vi alldeles uppenbart.. eller är vi levande döda kanske;)

det är faktist så...

att txten i förra inlägget betyder nått för mig och inte är fylleskrivning... illa men så är det=)
Idag är det potatissättardag... suck!! Jag vet att det inte tar tid och jag vet att det är gott med färskpotatis...men likförbannat har jag svårt för de dagarna... tror det hände nått riktigt hemskt under "sätta potatis dagen" i mitt förra liv... för nån förklaring finns egentligen inte på mina negativa känslor för det!

note4me

18,a,va,bla, se,undra,se,why!

Tiden hastar...

och vem vill hänga med???
Denna vecka har varit smått panisk i sin stressiga miljö men ändå ganska skön på sitt sätt... Att summera den kan man göra så här...
måndag:jobb
Tisdag:jobb samt bollnäs och byta tlfn
onsdag:köra häst och ta hand om hästar...jobba en timme på eftermiddagen, tillbaka till hästarna
torsdag:hästar, jobb,hästar samt sommarstugan och tapetsera
fredag:Jobb 8-17
Lördag:vila
söndag:sätta potatis och leka med fridis=)
Det vart en helt sjukt galen vecka med en massa flängande hit och dit, ställen som Måstas vara på osv... Men samtidigt mitt i stressen finns det guldkorn av vardagen, det där lilla extra mysiga som i min värld gör livet värt att leva... Solen bränner på ryggen, en häst i snabb trav, barn som kryper upp i famnen och vill höra en saga till, en hastig glimt av förståelse och värme, en sommarljum vind som rufsar till håret och ljudet av tornsvalor i luften.. Allt det där som innehåller väntan, våren och försommaren=) Allt det där som man hinner uppleva mellan att man hastar mellan ställena och försöker prestera maximalt så ofta det går... Jag älskar det!! När jag stänger en hage i stekande hetta och svetten rinner ner(något som jag älskar att klaga över) älskar jag känslan att vara totalt orkeslös och ändå fortsätta lite till... Jag älskade att stå på min målarställning 8a m upp i luften och vara totalt livrädd (japp rejält höjdrädd jag) och veta att jag SKA måla huset och Måste göra det!! Känslan att på darriga ben klättra ner igen och se vad man gjort, fast man inte egentligen vågat är underbart... Jag är ingen tävlingsmänniska, men jag älskar att hela tiden bekämpa mig själv och bevisa att JAG kan, fast jag inte orkar, törs eller vill.... Så efter en rörig vecka, med massa saker som hänt så känner jag mig nöjd med bedriften och slappar i solen=) Ha det gott alla söndagsseglare=)
Note4me
PH* TBC frightnighte!

RSS 2.0