Musikaler...

det finns verkligen musikaler i alla genrer,... Humor, drama... skräck.... Tittar just nu på en helt sjukt ofräsch musikal men takten och musiken är underbar=).--- snacka om skumt... dags att sova snart... kanske

Repo the genetic opera heter den förresten... den är väl värt att äcklas över i två timmar=)


Arvid hemma=)

Nu är lilla Arvid hemma och har träffat hans storasyster och minsta kusin Signe... det var nästan så slagsmål uppstod om den lille Arvid (hörde jag talas om) men hemma är han i vilket fall och jag har haft ett lÅNGT samtal med Stina om både ditten och datten, hon kände sig som deltagare i karnevalståget igen med alla masker och gyndräkter under OP men jag hoppas hon är tacksam att det inte var jag och Carina som stod för opererande och undersökningarna för gud vet vad som hänt då=) NU är lillgrabben i vilket fall hemma och inom en snar vecka får jag träffa honom=) Längtar!!!

Måndag, skoldag!

´Jaha då går vi in i sista veckan innan det är dags för praktik med allt vad det innebär... Ikväll är det även det chinesiska nyåret som har nogrant planerats sedan 23 december så nu får vi se om det genomförs.... kan bli spännande=) Senare idag ska jag luncha med Camilla=) Imorgon blir det nog en hel del plugg... Igår hade jag en lugn skön hemma kväll där jag läste bok, badade och tittade på film... Visserligen kom Malin över en sväng och vi lekte leken hitta Pojje men när han väl var funnen så ja, då var det frid och fröjd igen=)


Små pojkar med problem...

Jag hatar människor som dömer andra efter utseende, religion åsså vidare.... blabla jo men allvarligt försöker jag vara så fördomsfri som möjligt och det är sällan jag faktist har rätt när jag dömer fort så bättre man väntar.... Därför umgås jag just nu med ett brett spektrum av människor utan att egentligen fundera på hur det ser ut utifrån..jag anser mig själv inte tillräckligt intressant för att folk ska ens fundera på vad jag gör och jag litar helt enkelt på att folk acepterar varandra och var man för sig själv och frågar om man undrar nått... Därför var det sårande och förvånande när man på vägen hem från kåren blir kallad äckel av en bunt killar i en bil... Hade de stannat hade jag gärna tagit en diskusion, hade dessutom tyckt det var ganska intressant... I slutändan, alla som frågar får ärliga svar av mig och igår sårade de orden mig, så nu deklarerar jag: jag vägrar bli mer sårad än jag blev igår för vad jag är, vem jag umgås med och vad jag gör!!! Jag trivs med mig själv och tänker inte ändra mig för andra dömer... det är upp till dem och deras trångsinthet gör att det är dem som missar många intressanta möten och människor!! Tacka vet jag de tålmodiga kyrkliga människorna som stod i snöblåsten och serverade muffins utanför kåren... betydligt bättre, eller Angie som öppnar dörren till, inte 5 som vi skulle vara utan 9 personer med ett glatt leende(efter att malin skrämt grp lite) fick de komma in... Tack, det var en mycket trevligt!!


Uppdatering om kärleken=)

Arvid heter detta lilla pyre så då välkomnar vi arvid in i världen utanför, han har tydligen redan sett en bandymatch under tröjan på sin pappa så antar hans karriär inom sporten är avgjord innan hans ens är en vecka=)Man får ge sig då och lova att om det är möjligt ska jag se hans första bandymatch...förhoppningsvis dröjer det nått år så man har tid att förbereda sig=) förövrigt har kvällen varit trevlig, ja vi kom LITE(i våra mått räknat) sent till förfesten men vi kom iallafall!! Tino bjöd oss på en underbar svampsoppa och crepes innan, annaars hade vi kommit i tid!!! iallafall lite mera i tid än vi gjorde nu=) Sen blev det efter lite tjafs kåren där vi hade en mycket trevlig kväll med lagoma alkoholintag(haha) å lagomt med skitsnack... dansade inte något utan mest bara prat... sen gick vi därifrån med intuitionen att gå på Harrys men vi fastnade vid kristinekyrkan och snackade lite skit med camilla och lite annat folk.... tack å lov begav vi oss där direkt till statiol innan vi skilldes åt och gick hem till oss själva...väl hemma ringde mor och vi snackade lite skit, sen var det eric och tino(vi hade ju inte pratat på tio min så uppdateringar krävdes=)) å slutligen stackars frida som får höra mig mala, mala och mala... förlåt vännen ska bli bättre på att lyssna å inte bara prata! Uppskattar det men du ska oxå få lite taltid!! Nu snackar jag med marcus, kära nån man kommer aldrig i säng... efter det ska det dock sovas... natti natti å tack alla vänner som finns där fast jag inte finns, jag vet att jag inte är särskilt närvarande just nu och saknar er!! kram

KÄR!!!

MM ibland kan känslor uppstå på bara några timmar och ja, jag är absolut helt förälskad!!! Min förälskelse är 45 cm lång, väger 2344 kg och är ybersöt!!! Utan att ens träffat detta lilla pyre är jag helt klart förälskad i han och under kvällen har man fått två bilder och jag längtar att träffa honom!!

Ett barn har fötts...

En krabat på 2,8 kg ungefär är nu född in i familjen, tror nog Max och morfar blir mest tacksam för att jämna ut karlantalet i familjen=) Grattis Stina, Peter, Fredrik, Marcus och Elida!

I väntans tider...

Nu väntar hela familjen Wedin på ett samtal från Gävle, där Stina och Peter gör sitt bästa att få ut mitt nya syskonbarn via snitt=) Visserligen är det en liten krabat 2,2 kg så det kommer bli kuvös en bra stund men i väntans tider är vi i vilket fall... Gävle är inte så långt borta!!=)

Helgen...eller ja veckan eller vad man nu skriver...

Ja jag vet... jag är dålig på att blogga just nu men men....
Sammanfattning då..
I lördags kollade jag och eric på film.... NYKTRA=) Kvällen slutade sent och jag rekomenderar inte filmen dungeongirls... eller jo om man vill SOVA för det var rena rama sömnpillret... Söndagen minns jag inte vad jag gjorde... tog det lugnt troligtvis, skickade in tentan och pluggade lite.... 
Måndag gick jag till skolan och hade kursintro... suck samma visa varje gång! Hoppas det blir lika bra som det låter,.. Väl utsläppt därifrån vandrade jag ner på stan(vi som lever på csn har ju fått PENGAR, ÄNTLIGEN) väl där träffade jag på Eric och efter lite dividerande solade vi(över ett halvår sedan sist så lite svettigt var det) sen vart det en mindre nykter filmkväll och på tisdagen åkte jag blixtvisit hem... Väl tillbaka onsdag blev det "ljuspromenad" med eric som tog från 12 till halv 6.... Väl hemma svirade jag om och begav mig till B-kasern igen och intog lite alkohol innan Harrys 2 for 1 middag  intogs... rekomenderar varmt deras hamburgetallrik=) Underbart!! Sen vart några smakrika shottar innan det var etage i en timme... om man funderar är det bara inse att min helg började i tisdags.... Lite sjukt men sant.!

Fortsatta veckans schema:
Torsdag(idag)
Vin och ost med Erics kompisar, en från Örebro och en Falubo.... Blir nog en annorlunda kväll...
Fredag:
B-kasern och beskåda  världen på något vis... Oklart vad som ska göras men Erics örebro kompis ska läras kännas nyktert=)
Lördag:
Ta igen sig efter veckan som varit... Sen är det  Angies förfest och INSPARK som är det väsentliga... närmare schema kommer...
Söndag:
BAKFULL=)

TV nr 2

Har clownmat nu lyckas trakasera sönder, hur gör hon egentligen?? Denna gång är det dessutom min men ingen fara Malin, den är 10 år gammal så inte konstigt att den knakar ihop.... MAMMA, är det tio år sedan man börjat gymnasiet.... Snacka om skrämmande!! Sitter under täcket med fyllefrossa, är meningen jag ska gå till eric och plugga men han verkar ha somnat å jag går inte dit ohc riskera få gå hem för han inte öppnar!(de har portlås och ljudvolymen på den är nedsänkt så man kommer inte in utan att man först ringer) Så därför sitter jag här och bloggar om absolut ingenting... Kom och tänka på att igår kom en kille fram och frågade om vi skulle dansa, jag tackade nej eftersom jag egentligen bara hade en ciderpaus och stod och tittade på när galningen dansade.... I efterhand känner jag mig lite elak men å andra sidan... Jag stod redan och dansa så varför gjorde han inte som de andra... bara ställde sig och började dansa med oss.. Kanske ville han inte stå utanför dansgolvet men vaddå... det var ju trångt där och man har mycke roligare när det finns yta... tydligen! Har kommit på att jag numera ser dansande som ett oformellt sätt att spela en roll och ett drama, fast med kroppen istället för med rösten... Ett utmärkt sätt att få leka med andra ord.. Igår var det mina utb studenter(de muslimer jag gick muntlig eng med) som var min publik... underbart roligt att chocka dessa djupt troende män som anser en kvinna ska slås in i slöja och inte visa sig för annat än sin man, för annars kanske inte mannen kan kontrollera sig och vill ha henne.....Detta är nästan ett direktöversatt citat som en av killarna faktist sa till mig på engelskamuntlig, gissa om jag var frustrerad på honom så det kändes underbart och ha honom som chockad punblik=) Vi var packade igår, ja det var vi... förstod inte hur det gick till för jag drack inte mycket och inte fort men full var vi och idag är vi lite stolta att vi vaknade med huvudvärk och illamående... vi är alltså inte helt förstörda än!

Hopptrala

Mmm gårdagen då.... ja då jag minns hela kvällen..... förfesten började 20 över 6 å slutade tolv.... på kåren dansade, dansade och dansade jag...Framför trappen med galningen... det var riktigt roligt även om öh en hel del folk nog vart både irriterade och roade av fjantandet.. en eller två drinkar spillde nog herrn i sällskapet ut i sitt intensiva dansnr men tack å lov provocerade ingen så vi slapp bråk... skönt! blev inte mycket till att prata med människor men en eller två ur norslundsligan hittade vi ial och FÖRLÅT Malin om vi störde dig, det var inte meningen;) Gick faktist hem och sov i min egen lilla säng utan efterfest och det var riktigt skönt att vakna upp hemma hos sig efter ha lagt sig i tid.. eller ja i bättre tid än vanligt....När man varit vaken en stund plingar datorn och Rapport från B- kasern och galningen fick man, han hade tydligen vinglat sig fram till en taxi(japp, full och snygga skor istället för bekväma... his so VAIN!!)och åkt hem och lagat mat... utan att brandlarmet gick, BRAVO!!! Samtdigt i Norslund sysselsatte jag mig med att snacka skit med Frida i telefon, sitta på balkonen för det var så varmt inne, börja laga pommes men orkade inte utan skruvade av... äta chips och däcka=) I stort sett en helkväll, även om jag nog ska jobba lite mera med att vara social och prata med människor... det är intressant från att gå och enbart prata med människor till att dansa så man inte har tid att prata emd människor... SKUMT!! Carina tog under fredagen en tripp på bb i gävle för sammandragningar vilket resulterar i att även hon är sjukskriven... å jag undrar i mitt stilla sinne varför ingen av dem kan tänka sig föda i FALUN istället så jag skulle få hit min DAMMSUGARE!!!! när de ändå är ute och ränner fram och tillbaka 10 mil hela tiden å det finns bb på båda ställena är det väll bättre de syncar det med falun istället... då hade ju jag kunna gått och hälsa på dem men nej nej.... åk till Gävle ni och tänk INTE på mig=)


jupp

Det är fredagkväll å bandet krämar på och.... nej nej full var jag inte men ändå.. Inte spelar personspack heller, lite väl att begära från en Örebroare kanske... Nåja, han pratar i telefonen nu så nu kan man passa på att lyssna på med lite youtube och engmanskappell=) Han kanske inte märker nått av den helnorrlänska folkmusiken så man får lyssna på hela Hälsingevind=) Lite dåligt samvete över att jag inte är i Norslund och festar med gänget men det går inte att vara över allt samtidigt och först till kvarn får mala mjölet... eller nått... nej nu ska jag umgås för nu har eric pratat klart...

mmm

Nu är kl 1 igen och det är inte så förvånande att man är uppe, mest sugen att ta en långpromenad men som alltid ska jag försöka sova... Lider dock av halsbränna och har absolut inget hemma för att lindra det... annars har nästäppan gett med sig och förkylningen verkar inte komma... helgen börjar bli ganska fullsmockad med grejjer att göra, det är till och med så mycket att jag inser att kompromisser kommer att ske.. kan bara inte bestämma mig för hur men på nått vis ordnar det sig, det gör det ju alltid... Nästa vecka börjar nästa kurs och äntligen har ett schema dykt upp... Detta är de nästkommande tio veckorna av mitt liv... vecka 4 och 5 kommer vi ha förberedande seminarium vad gäller etik, lärarprocesser och utvärderingar av sitt eget arbete... sen kommer 6 veckors praktik... vilket innebär att man på måndagar har litteraturseminarium med sem upg att lösa och kurslit att läsa innan, sen har man tre dagars praktik och 1 dag att förbereda nästkommande veckas sem upg och läsa kurslit... Man kan ju lugnt konstatera att en bok är på 250 sidor, vfun kommer minst vara 8 timmar om man ska va med på alla möten och på kvällar ska man inte plugga enl csn... inte heller helger ska man plugga... så tala om för mig nu, att läsa 250 sidor, lösa uppgiften och faktist förstå vad man gör... Hur ska det ske ¨på de 8 timmarna som man har tillfogande den lediga dagen??? Det är ett skämt, svaret är enkelt...Högskolans Lärarnaeanser att man under helgen ska läsa och lösa uppgiften, för att sedan ha energi att vara på seminarium , föreläsningar och praktik resten av tiden.... Jag förstår inte hur de kan anse att vi som elever ska orka vara alerta och orka lära oss... om man dessutom jämför med alla andra kurser, som knappt innehåller hälften av dessa element så verkar det helsjukt!! Varför inte få praktisera tre dagar i veckan(som är de tillfällen man faktist lär sig något) och ha seminarium OM saker som skett på praktiken så man får chansen att bearbeta detta... Att skriva loggbok den 4e lediga dagen, reflektera över vad som hänt och planera nästa veckas vfu uppgifter känns betydligt meningsfullare än att läsa  Bruk - för kvalitetsarbete i förskola och skola eller Yrkesetik och pedagogiskt ledarskap Collste, Colnerud, Fjellström, Bartholdsson..... SO POINTLESS!!! Förra gången tyckte vfu läraren att jag sällan refade till kurslitteratur... men hur ska jag kunna refera till så menlösa böcker som inte lär en ett smack... men man fårväll göra som alltid på DU.se... Hänvisa till saker man inte tror på och låtsas som man tror på det man säger..Förbereda sig innan man går på möten, nu ska jag refera till den här boken och säga så här...så det låter som det är nått vettigt... hey, det är man ju van efter 4 år på det här stället....

Kan inte skylla på nån....

Nej det kan jag inte... Har sovit mellan 11 till 13 idag och känner mig mer en seg, mera död än levande ändå sitter man här med tenta och skriver... Känner mig duktig som f-n=) Dessutom har jag tvättat så allt det som skulle göras är faktist gjort... Nåja inatt efter brödbaket och telefonen kröp jag i sängs, detta är ändå före 2...PING så var man vaken.... Vid fyra gav jag upp och började se på film... vid fem ringde telefonen och varför inte svara, trött var man ju ändå inte så då fick man röstsälliskap till 7 när tvätten började..Ikväll ska man hänga med norslundarna, ska bli kul var några dagar sedan men nu fyller Erik (observera Ket, det betyder Mouniras Erik=)) år så nu ska det hängas.... Vi har lite problem genom att Malins Tv har gått sönder så hon har fått låna min frukosttv... Vilket gör att vi inte längre kan se på film hos henne... Småmystiskt! Snön och vintern är borta ute, svinttråkigt!! Ni märker på att jag svamlar att jag inte är helt 100---- så fruktansvärt trött... tror ja ska vila en stund innan jag fortsätter med tentan för det här funkar inte....

effektivitet

Är att när nån ringer som man vet kommer hålla en uppe ställa sig att baka bröd, halv tolv på natten=) Nu är brödet bakat, man har skrattat i telefonen och kan krypa i sängs... Imorgon 7.00=tvätt...
Natti

Glas nr 123

Jaha ja--- där får man för man är lat... i söndags morse krossade jag ett vinglas vid sängen... men ORKA tänkte jga å lät det ligga.... Så nu har jag skurit upp min lilla lilla tå och det blöder och blöder och blöder.... Inte ett stort jack men på en liten TÅ blir även ett litet jack stort=) Nåja förhoppninsgvis lägger det sig snart, tänker INTE gå till dr för en brutal skärsår på tån... då förblöder jag hellre=) Idag var första dagen man kunde registrera sig på kurserna, med resultatet att DU.se har varit seg som tusan!! När man väl kom in och skulle göra sin registrering på kursen sa den: FÖr att gå denna kurs krävs en terminsregistrering... WTF!!! PANIK!! Ringde antgningen, stängt efter tolv... ringde studievägledaren... borta på kurs... Ringde växeln som gav mig nr till prog ansv... äntligen!! Det visade sig att jag min nöt hade registrerat min 7e termin på programet när jag gick engelska nu i höst.. och eftersom man enbart får gå  7 terminer program så ansåg de mig färdig... typ!! Lätt i panik frågar jag:- Men vad kan man göra då då?
Hon svarar:- Nej det är inget att göra åt....
:- VA????
:- Vi gör bara en omregistrering av termin 7, så nu är det klart nu kan du ansöka....
MÅste hon göra så?? Snacka om att skrämmas!!!!
Nåja nu är det klart med csn, klart med registreringen på högskolan... antar jag inte längre har något val än att studera nu....


Annars då? Inte mycket, totallt black för tillfället, så om nån har en tio och känner för att skänka den till bättre behövande så är min plånbok alltid redo=)


Jahapp ja...

Det var den här helgen det... Torsdagens enorma skolplugg fick igång mig ordentligt men detta till trots blev det inte mycket gjort under fredagen, en tur ner på stan men sedan blev det slappt framför tvn... Tyvärr kom min afrikanska hem oxå så det var slut på freden... Lördagen började väldigt lugnt, det enda inplanerade på dagen var färga håret men av nån anledning tog det tre timmar så i slutändan hade man hyfsat brottom när man fixade sig... Stina lyckades även åka in på sjukan för tredje gången på en vecka och nu är hon kvar... stackarn har hemlängtan men eftersom det är 10 mil till bb känns det säkert för oss andra om hon är kvar där, med sitt höga blodtryck och äggvita... Hon ska ev. få åka hem imorgon och den 18 feb är den officiella dagen, får se om hon går tiden ut=) Nåja, den andra syster Sarah fick mig att svettas innan hon avslöjade att jag faktist var bevillad csn, joy to the world, jag har rätten att bli skyldig 50 ytterligare till staten=) knatade sedan till Angelika och där var det en blandad kompott människor som var mer eller mindre... låt oss kalla det nykter=) Vi hängde snart på och kom i samma form som de andra, sen rörde vi oss ner mot harrys och där dansades det och skrattades en hel del... erkänner att vissa minnesluckor finns som vi alla försöker pussla ihop efter bästa förmåga... I vilket fall så slutade det hela på en efterfest i Norslund och det var skönt att det var så pass nära att man kunde trippa över hem till sig och sova... Så idag har jag hälsat på malin och sandy, tittat på film och snackat lite skit=) En helg som är väldigt lik helgerna man hade med gamla norslundsmaffian förutom då de inte var här och delade den... saknar er!!
Imorgon kommer galningen hem oxå, han har haft semester under en vecka men nu är han tillbaka i staden så nu är lugn och ron borta i B-kasern... Dock fortfarande sjukskriven så någon rovdjursjakt blir det inte för hans del=)

kram


Sjukt roligt!

Nu sitter jag här i fleecedress, har ljus tända och mandlar i en skål och njuter...Har tre frågor att svara på, kurslitteratur spridd i hela rummet och har två worddok öppna, fem olika internetsidor och ett antal pdf filer och älskar det=) Att skriva tenta för första gången på nästan ett halvår känns otroligt givande och äntligen tycker jag att jag lär mig något!! Har dessutom hämtat fram gamla tentor som jag skrivit och gammal kurslitteratur och se där... Det visar sig att det finns vettiga saker i dem oxå=) Detta var precis vad jag behövde för att känna lite motivering för att vilja fortsätta plugga!!! Har dessutom träffat Ylva idag som hjälpte mig i mina bekymmer med praktiken och nu känner jag mig (iallafall lite) mera sugen på att börja praktik och ped 3=) Nu ska jag ta ett glas vin(för det tycker jag jag förtjänat) och fortsätta plugga lite mera... lika bra att fortsätta medan man fortfarande har ideer=) Mina rummisar har fortfarande inte återvänt från deras juluppehåll och jag kan brutalt erkänna att jag inte saknar dem, det är skönt att få bara vara själv!

varför blir det inte rätt?

Nehe nej... Igår var man minsann seriös när man var ute och gick, med mössa och allt.. varmt var det men man stod ut... Idag tog man bara byxor, jacka och gick ut men senej det var fel det med... SVINKALLT!!! Snacka om drygt, jag måste skaffa en termometer tror jag!! Mera då?? Ja har fått ett så underbart mail från mrs l att jag fr dåligt samvete!! vill åka och hälsa på NU!!!! Fan att man ska sitta fast i den här skolröran och vara helt black, hade så gärna åkt och hälsat på... suck!! mera? Jag fick VG på hela engelska kursen, det var skoh och väldigt uppskattat om än kanske lite oförtjänt men ändå...Mera? pluggar försöker jag göra, det går sådär ibland... tittat på ped 3 schemat oxå men vågade inte sätta mig in i det... snacka om rörigt det med, anser att DU behöver komma fram till ett sett att arrangera scheman... sen kan man fundera på hur ofta schemat ändras...eftersom det fortfarande står att det är en 20p kurs... branog länge sen ändrades alla sådanna poäng till 30.... skumt... jag mår faktist bra, känner bara för att klaga lite;) sova och lektion imorgon!

nej nej---

När jag äntligen börjar få ordning på röran blir jag inblandad i andras röra.... Nåja det här känner jag mig inte skyldig till så det här kan jag lösa!! Måste dock lära mig hantera KONFLIKTER!! Det är av yttersta vikt!

Hmm...

*censur* Ja det var gårdagskvällen och förmiddagen... Så nu övergår vi till nått annat, -17 idag när jag gick på min dagliga promenad, satan vad kallt det var!! Nu ska jag trots en ganska illamående mage och lätt huvudbank städa lägenheten för tydligen så lämnar man den ostädad när man åker bort, man lämnar även allt kvar i kylen så när jag kom i fredags hittade jag sallad som flöt, mjölk i klumpar och annat som jag inte ens vill berätta... Äckligt!! Nu ska jag visserligen ta ett bad först för jag fryser, gått fram och tillbaka till B-kasern idag och det räcker för att man ska frysa häcken av sig!


Klockan är tio i tre...

och mitt hjärta slår i fyrtakt... för nån timme sen ringde telefon och jag hoppade högt... sett en helt makaber skräckfilm, som faktist skrämde mig... Eden Lake, inte mycket scream genre utan riktigt psykologis skräck.... Ska ta ett bad nu, läsa nån lugn och fin fjantbok och äta innan det är dags för att göra sig iordning för kvällen... Ser ut som det blir Eric och Linda innan Harrys, länge sedan man var ut där så det ska bli kul... Får se om man får säga nått ord på förfesten eller om pratkvarnarna håller låda... Nåja kan alltid dricka å hålla käften som en riktig norrlänning å låta Örebroarna hålla låda=)Tanken att skriva ner allt som sägs i det sällskapet faschinerar mig... undrar hur många sidor man får ihop under en kväll.... Nästa gång herrn  i det sällskapet ringer och är lika full som på juldagen ska jga skriva ner allt och läsa högt för honom dagen efter... finns ingen som är så bra på fyllesnack som han=)

Det var en gång...

En Susann som packade sina väskor och klädde på sig sina kläder och begav sig till bussen för att bege sig till Falun... --22 C utomhus och riktigt bitande kallt... Eftersom väskorna var tunga tog hon taxi till Norslund, in i värmen och klä av sig.... fem timmar senare klädde hon på sig ala antartiskt igen för att bege sig neråt centrum... Döm hennes häpnad när kylan var borta och inte ens andedräkten syntes..Å tänk vad varmt det var inne på lindex, hm och kappahl, aldrig har det gått så fort att handla... Nu är hon åter i värmen, dyngsur i svett och måste ta en dusch... Dags att skaffa en termometer tror jag... Kläder efter väder gäller åt båda hållen!!

Undrar ni vad jag har för mig??

Det finns en sak som bara måste göras vid jul och nyår, det har gjorts sedan jag var 14 och genomförs varje år.... Det tar tid och tankemöda för det är en procedur att hinna med men faktum är att hela serien Isfolket måste genomläsas, varje år denna tid... Det är endå 47 böcker så det är inte gjort på en handvändning.... men nu är jag sågott som klar, mycket tack vare att jag fick njuta av en lugn nyårsafton igår när bastu och inte mindre än 6 böcker lästes....nej inte alla i bastun men ändå... Nu ska jg läsa bok nr 46, bok nr 47 har jag aldrig läst igenom hela för den är författarens sista ord... Segt som tusan!! Kan även säga att Nej jag tröttnar inte... Denna serie är inte godkänd av biblioteket(finns bara en enda bok av Sandemo och det är en faktabok) och det har sina orsaker, tror jag som 11 åring fick mer undervisning av dessa böcker vad gäller 6 och samlevnad än någonsin Sigurd lärde mig(biologiläraren). Bra är den i vilket fall, inneåller allt jag begär: Historia,magi, kärleken för djur, människor och familjer och spännande historier med människor som fascinerar en.  När jag inte läst har jag tittat på julfilmer och animerad tecknad film... Just nu är Wall E min favorit och varmt rekomenderad--- fattar inte hur i stort sett en stumfilm om två robotar kan vara så ofantligt gullig och bra men det är den..: Jag önskar alla en GOD FORTSÄTTNING och meddelar att imorgon tar jag bussen till Falun, längtar!

RSS 2.0