ingen snö bara halka=(

Saknar mitt vita fluff som ska ligga djupt just nu.... istället är det plusgrader å vind... På annandagen(eller natten mot annandagen drog stormen Dagmar förbi och lämnade husen strömlösa... vi hade tur och blev  bara utan ett dygn... andra stackare är fortfarande utan ström... Jag mitt fån kan ju tycka det är ganska nyttigt att se vad moder natur kan om hon bara bestämmer sig... vare sig utan telefon eller el lämnades vi utan vatten och möligheter att kontakta varandra... till natten blev det dessutom väldigt kallt och mörkt och jag tänker i mitt stilla sinne... ja är vi inte lyckliga som har tak över huvudet, mer kläder att sätta på oss och bilar att åka till vänner som har el, en pizzeria som förser oss med god och(öh näringsrik??) mat...I slutändan... lever vi inte ett fantastistk rikt liv, det är min sammanfattning över dagmar... sen att de gamlas larm inte funkade är en helt annan sak!
Just nu ser jag på den omstiftade filmen braveheart... flera år sedan jag såg den sist och tänker inte titta många minuter till... allt den filmen lämnar inom mig är en längtan upp på hästryggen och gallopera... hmm inte möjligt just nu antar jag så då är det bättre att ta isfolket och bada lita... och vad lämnar de inom mig? ja en längtan tillbaka sisådär 200 år, att kunna trolla... ja åsså att hoppa upp på hästryggen och gallopera=) men kommer nog ändå bli att jag hamnbar där... Monika håller på och testar sitt tredje bett  nu, får se om hon blir bättre med detta, har gått från tvådelat brett bett till, passoa m kedja och från det till ett rakt bett med läder... antar det är dåtidens gummibett... det är faktist väldigt intressant att se hur hon reagerar på de olika betten men det är svårt att hitta bett i rätt storlek... tror jag ska ringa sök och finn nästa vecka och fortsätta min jakt på ardennersele... här på gården finns ingen sele i rätt storlek, inte heller i Janhans eller skoghs... så var ska jag leta nu? Irriterande!!!
Julafton kom och gick, mer eller mindre i det stilla kaos det innebär med släkt och vänner, mao jag storntrivdes=) Efter det kom juldagen och den vart på tuppenz med eva och sällskapet=) Kul att träffa alla igen, långt mellan varven nu som man får sitta och umgås och bara vara... som Sarah sammanfattade det, jäklar vad det shottades... ja det var en hel del sådannt.. men alla kom in och jag måste säga att jag var ganska städad, betydligt mer än många andra ial;) Som alltid ångrar man lite att man inte bara förvandlar förfesten till en fest eftersom förfesten alltid är roligast, framför allt nu för tiden men visst fick man träffa lite återvändare och andra nära och kära som man snackade en massa minnen och sammanfattande av åren som gått, så allt som allt var det trevligt på tuppens och underbart roligt på förfesten=) som vanligt mao...
Nyåret firas i år med kerstin och Mattias, vi ska äta exotisk planka och mysa mellan åkturerna till att skjutsa the leading gang(paranteserna mfl.) fram och tillbaka till alfta=)  Blir nog bra, tänkte jag ska fixa efterrätt imorgon, får se vad det blir=)
nä nu har kevin costner blivit vuxen å ska ut i krig så nu väntar mitt badkar...
tjilevipp på er>=)
Till alla utom IDIOTEN önskar jag alla ett gott nytt år och ett underbar 2012=)

vintermys

vintergubben myser i sitt vita skägg å nyser han så snöar det....
ja en av de julsånger som mina små älsklingar sjöng där jag jobbar=) Det känns just nu...
julen kryper på och närmar sig med stormsteg och livet är fortfarande ganska mysigt=) visst tränger sig problem på, trött och sliten efter en lång höst så jag välklomnar vintern och snön med varmt hjärta=) Monika och jag har kommit igång nu och även om vi sliter så känns det som hon och jag kommer framåt, det vi slåss mest med är hennes huvud som fortsätter tala om att hagen är världens bästa plats och hon förstår inte alls varför hon måste lämna den och hennes kompisar... något jag borde ha förståelse för eftersom jag själv är så hembunden men nej, jag tycker absolut man kan lämna hagen och ta en promenad... hon följer gärna med... en stund... sen vänder hon och säger... dags att gå hem.. har man då tur kan man stoppa henne... har man otur hittar man henne när man kommer hem i hagen lugnt mumsande med sina vänner... TÅLAMOD är min vän=)
Anders och Nils är hemtama nu och springer in och ut genom vår kattlucka(underbara uppfinning, hur klarar man sig utan den?) och efter lite övertalning har även lakrits och gustav lärt sig konsten att ta sig in och ut där=) Själv sover vi fortfarande i källaren, lite sjukt är det ju, vi är ju bara två personer och bor i ett 4a rums hus(plus kök hall och fullstor källare) och ändå hamnar vi i källaren.. problemet var att vi kom över underbara 20talsmöbler på en auktion och efter det ville vi få in dem i huset... och simsalabim så måsta ett helt rum överlåtas till dem... underbart rum och längtar tills vi kan sitta och mysa där... det enda som fattas är ett snyggt piano och en kamin... kaminen är ju hopplös(har ju inte en skorsten) men däremot pianot.. ja jag vet... det skänks bort pianon hela tiden men problemet är att de som är snygga och passande inte finns i närheten här... så pianojakten fortsätter....
en annan jakt vi har är jakten på en dator och en kamera... det är helt otroligt dumt men min gamla dator samt min dig kamera är spårlöst försvunnen...  å jag vette tusan var de sprungit... hopplöst när man sökt igenom hela huset känns det som....
ikväll har jag sufflat revyn, känns bra att sitta i publikbåset och dricka te och försöka hänga med i de svängar de på scenen gör... känns som man är ganska dålig på sin uppgift eftersom jag har fullt schå(hur fan stavas det) och ha koll på vad de gör på scenen men det går bättre och bättre.. antar jag efter jul ska ta ett kliv längre bak och ljussätta de små liven oxå... inser att jag nog omöjligt kommer ha reda på hur många gånger jag kommer se vissa sketcher=) skönt att få in lite rutiner igen, eller vad man nu kallar det... upptagen är man ial=) ska fortsätta klämma in monika förståss... å sen är det ju så att jag får fortsätta på mitt underbara jobb  ända fram till sommaren nu... snacka om kanonnyheter... imorgon har jag utv samtal med chefen, mitt första=) och på torsdag har jag mitt första jullov som är betalt... eller ja det kallas väll för semester nu men häftigt är det ial=)
dags för s'ängen.. natti

RSS 2.0