Barnmorska och chafför---

Idag har jag först försökt få iväg mina föräldrar och barn till stugan och runt 4 åkte vi(eftersom jag ville ha bilen måsta jag skjutsa dem) så GRUVLIGT försenad (1 timme) tog jag in korna och började mjölka... Snacka om drygt, kom in sex istället för kvart i fem och gick in och åt... Irriterad både på kor, föräldrar OCH apoteket av olika anledningar... in å äta.. höll vad jag tyckte hela tiden koll på en ko som skulle kalva men ett tu tre så hade hon fgjort det... på åkern och kalven stod redan och drack mjölk... suck!! det betyder stora problem med ledsen mamma och kalv... Jag förstår inte de som tycker kalven och mamman ska bo ihop i tre dagar och sedan skiljas åt istället för att aldrig se varandra(tre dagars gränsen är för då har kon råmjölk så om man har t ex KRAVkor är det ett måste att kor och kalv ska gå samman under dessa viktiga tre dygn)... De här två har känt varandra max en timme och jag kommer få lyssna dagar på kalvens rop efter mor.. om de varit ihop i tre dagar skulle även kon ropa... så skulle man få stå där och lyssna...Var just ute och stängde åt hönsen och såg kossan stå och lukta på platsen där hon kalvat... det e så sorgligt att se... När man istället kan skilja dem åt och låta kalve tro att  vi är deras mor och kossan aldrig egentligen förstå vad som hände...Nåja jag väntar ytterliggare problem imorgon när jag ska få kalven att förstå att han ska dricka ur hink inte ur juver!! Imorgon tror ja dessutom att jag väntar ytterliggare förökning i kofronten för hon läkte rejält med mjölk idag och hade vaxpropp på spenarna...borde gå ut på åkern och titta till det men det får vara till imorgon.. borde inte va et problem för hon ska inte kalva fören om ngn dag...

Apråpå kalva så har min syster varit upp på gyn och fått bekräftat att hon är gravid, den 17 februari är det dags... ja just det ja... å min andra syster väntar den 2A mars... på min födelsedag smickrande nog... dubbelmoster igen alltså... känns lite jobbigt att det hela tiden blir dubbelt, senast var det ju max och elida med tio dagar emellan men erkänner att det är mysigt oxå... 6 syskonbaarn från att haft 4:) bara jag kvar nu... men jag vväntar ytterliggare en stund:)Mina syskon ska ju ha nått att gulla med när de förökat sig klart oxå:) Å ja vet ju av egen erfarenhet att man inte mår så dåligt av att vara minst i släkten... man mår riktigt bra=)


Helgen

Wow en stressig men rolig helg som var kanon:) Började i fredags med en lång härlig uppvärmning av helgen... långsam påklädning, testande av smink och hår begav jag min så småning om till frida och vi begav oss till förfesten.... efter vi hoppat ur bilen och vinkat av den kom vi på... fan BILJETTEN! Ett ingripande av fridas bror räddade oss och vi kunde lugnt festa vidare=) vi roade oss på förfesten och diskuterade allt möjligt.. så småning om kom även grabbarna ut och vi fortsatte med att snacka..eftersom många av dem var pedagoger på förfesten och MusikErik har min systerdotter i musik så diskuterades en hel del skola men trevligt hade vi... sen kom bilen och vi begav oss till långnäs.. där sprang vi runt och snackade med människor och hade en mcket trevlig kväll... men som alltid är klockan alltför fort två och det är dags att åka hem,,... Dagen efter åkte vi och solade och sen hjälpte jag mor emd en vänninegåva innan det var dags att börja göra sig i ordning igen... valde min underbara randiga kläning och kände mig nöjd med mitt utseende... vid åtta kom frida och louise och vi satte igång ochdrack och snackade en massa skit... sen drog vi vidare till persmässan där vi ganska snabbt uteslöt att det inte fanns ngt att göra där så vi åkte till bollnäs och gick på bar... där var riktigt trevligt för min del, de andra två dansade och jag satt och drack och pratade med människor... plötsligt var kl 2 igen och eftersom mitt batteri dött så hade jga ingen telefon...lånade en och skrev till mor att vi blev kvar där vi var... inte dum kväll alls, riktigt roligt att möta folk, både nytt och gammalt... har känt mig lite socialt inkompetent de sista  veckorna men nu känns det bättre... nu ska jag sova.. en härlig sommarhelg är över och nu är det bara planera karnevalståg kvar snart=)

i min egen lilla skål

Jestandes då... här händer det grejjer.--- eller inte... nåja jag mår bra iallafall i strålande sol och idag dagen efter gårdan med Björn rosentström har ja lätt ont i huvdet, lite hjärtklappning och fruktansvart törstig,... men 2A ord är jag bakfulll men fan va kul vi hade... SSSSSSSUUUUUUUUPPPPP å skål midnattsbål!"!!


En tripp i barndommen...

Idag har jag fått lekt hela dagen, upp riktigt tidigt och börja elda... sen har jag eldat hela dagen och kvällen... i slutet satt jag med en bok och lyssnade på hur det knastrade och bara mös... Nu har jag sot i hela ansiktet, händerna och fötterna och bara ler:) Det är så enelt att få mig lycklig och lugn!! Ge mig bara en anledning att leka så är jag nöjd... I vanliga fall skulle naturligtvis jag inte fått ela hela dan å kvällen men dagen är speciell, mor har haft sönder sin platta i ysteriet vilket innebar att hon itne kunde göra messmör så jag har testat att göra det med vår nya ubersöta kamin!!!! Den väger bara 11 kg och är pytteliten... resultatet??? Nja messmör ska alltid koka många timmar, runt 8 om man har ebn 20L KASTRULL... jag började 10 imorse och när jag gick därifrån kl 2200 var det fortfarande i stort sett bara messa.... så det misslyckades men underbart kul var det:)

Allvarligt i ett nötskal...

Ja jag brukar inte va allvarlig, framför allt inte i en blogg!! Men ibland kan att skriva leda fram till saker så jag tänkte testa det... mest för att jag faktist glömt min dagbok i falun och har inget att reflektera i...
Sådå så... hur är man allvarlig då???
Ja just ´nu sitter jag å bara vill gråta... inte för att jag egentligen har någon anledning, jag mår bra, alla mina kompisar å familj mår bra och har hälsan och äändå känner jag för att storgråta... enda problemet är att jag inte är en sådann personn... jag verkar nämligen en spärr i mig som inte gör att man får göra sådant för det är själviskt... jag kan inte komma på en enda situation jag gråtit när det inte var för att det är så synd om mig,.... inte ens på min farmors begravning grät jag för att det var synd om henne, och hon har verkligen inte levt ett roligt liv utan för att det var så synd om MIG som inte kände henne och att inte JAG tog mig tid med att göra det!!!!... Det blir inte bättre av att jag är ett kontrollfreak som hela tiden vill ha fullständig kontroll över mig och mina känslor... detta grundar sig kanske i att en av mina systrar ständiga utbrott och min totallt paniska reaktion på konflikter... eller så beror det helt enkelt att jag sedan 6an odlat en ren beneägenhet till kontroll, som visade sig bland annat i att terminatorfilmerna var mina favoriter och jag ville vara som Arnold, just därför han var målfokuserad och visade inga känslor... No regrett and no turning back var mitt valspråk ända in i gymnasiet och tro mig, när man väl nått det målet är det ett otrloligt ensamt mål... men man är även otroligt skyddad!! Efter gymnasiet har jag jobbat för att bryta ner denna mur och till vissa delar har jag lyckats, jag ser bland annat inte längre ner på folk som visar känslor och andras tårar får mig inte att känna föräkt(som faktist var fallet när vi gick i 8an och 9an) utan jag kan trösta och jag kan visa förståelse... men gråta nej det är värre!!! Sitter och funderar när jag grät senast och kommer fram att det nog var i Maj... före det hände det nog i april 2007.... gråta vill jag nu... men jag vet inte varför eller hur...så jag känner mest för att gömma mig, men istället ska jag gå in och ta nått att dricka... haha ni trodde ja mena alkohol nu va??? nej ja ska fylla på vattenflaskan för den e tom och i gammelgården finns ju inget vatten så ja måste in efter det!!!
Snipp snap slut så var den idiotin slut!

Jobbig dag...

Idag är en sådann dag som e seg och tråkig!!! Klev upp åtta med förutsattsen att nmcket skulle bli gjort,... nu är klockn 1 och fortfarande har inget hänt... vet inte heller vad jag vill göra, men ett är säkert...snart kommer hölasset och DET VILL JAG INTE!!!! Vi ahar tagit in allt hö härhemma och tar nu in 5km bort... med na superhövagnen... i den rymmer 5 lass av den gamla... jätte bra för miljön, dieselekonomin och körtid... men ett helvete för oss som lassar av skiten... körde in två lass igår, jag skottade ett av dem och det var riktigt tungt... men bara kämpa på... envis är man ju så på det viset går det ju.... får se hur många vagnar det blir idag innan regnet!!!

Gamla vänner=)

Vissa människor försvinner utan att lämna spår... andra blir kvar och även fast man bara ses en gång om år eller nått är mötena underbara och man vill aldrig att de ska ta slut!! Malin kom igår, hon är en av dem som stannar, trots att det går månaderna mellan varven så är det som vi sågs igår... Vi invigde våran gammelgård hon och jag, satt i 20 tals köket till runt två när vår spökrädsla fick oss att byta till 40 talet och lite mera upplysta platser... Vi åt gott, drack och snackade en massa skitö... å plötsligt var klockan halv fem och vi var ute och gick... hon skulle cykla hem och behövde nyktra på sig... ja det behövde vi båda=) En underbar kväll som vart kanonkul, lite allvar, massa skratt och många minnnen=)


Har fått två ankkycklingar!!! Så jävla söt!!! KÄRLEK!!!

Snabbis

mm bara en snabbis innan sängen--- Haft en riktigt kanonhelg=) varit i Söderhamn och varit med Malin och Lo och festat och snackat en massa goja... jag skymtades dessutom på dansgolvet ett par gånger även om mina tankar nog var ganska onärvarande så hade jag kul... I slutet blev jag bortsåld till den enda hetero killen på stället... till å med han tackade nej så efter det drack vi upp vår cider(öl eller vad vi nu hade i glaset och drog hem) =) Kul var det i vilket fall, flumma kan man göra och ha jäkligt kulll På vägen hem handlade jag tre par jeans och en bikiniset som så länge jag inte leker kull, vattengympa eller liknande förhoppningsvis stannar på=) Väl hemma sorterades det fotografier i gammelhuset så nu har vi koll på iallafall en del av människorna runt oss... Massa kort på de som stack till amerika i början av 1900 talet... Skulle så gärna söka efter dem, känns häftigt att veta att i Amerika springer små små personer runt och har utspätt Norrbyblod i ådrorna... vad som är ännu häftigare(tycker ial jag) är att deras ättlingar skulle kunna ta ett av breven som min mammas farmors mor skrev och kontakta posten för uppdatering var Norrby no3 ligger och komma och hälsa på--- och här står husen... nästan exakt som de lämnade det för över 100 år sedan.... Skulle vara så HÄFTIGT framför allt nu när gården börjar bli så fin och representativ=)


Förresten, som jag tar hand om kycklingar, så blir jag nog ingen... vaddå nog? Nej jag blir ingen bra mor... Den blev uppäten av höken... Funderar på skjut gräv och tig....

hönsmamma..

Ja nu har det hänt... Jag har fått fjädrar, en näbb och en liten kyckling... Ursöt är den och grågula små fjädrar... Den är bara en dag gammal och mamman till denna lilla sötnos är en gås... Vart ju en myskanka kvar efter de mystiska ankförsvinnande och i brist på annat att göra har denne anka ruvat... ¨på vad vi trodde var ankägg men tydligen har någon höna smygit sig in och lagt ett ägg där... Så resultatet blev att idag, några dagar före innan myskanksägg kläcks kläcktes denna sötnos... & en anka och en höna pratar inte samma språk--- Så ankan har totalt ignorerat lillen förutom att han fått krypa in och värma sig ibland... Så ikväll beslutade vi att börja agera föräldrar åt honom... Nu har man ju turen att hönor är enkla föräldrar... ja om man nu inte råkar ha en fjädrar för då skulle det bli jobbigt.... får bli en värmelampa, en låda och en massa flugor och ägg....sött som fan! Jag hoppas vi får några ankungar ox¨å... uppdatering kommer----

Varför jag inte har kort just nu är enkelt... en seg dator här hemma som inte klarar av det--men snart får jag teliamobilbredband...så då kan jag skriva ute i min gammelgård=)

Annars?? JÄVLIGT less på kopparstadens jävla internetsystem som slarvar bort mina intresseanmälningar... har klagat men eftersom ansökningstiden har gått ut kan de inget göra.... FAN!

Nu kör vi...

Jajemän nu är sommaren på gång... Vi har haft vårat första karnevalstågsmöte för i år och det var oväntat kreativt!!! Har redan anmält vad vi ska ha och börjat flumma med ideer.... oj vad vi kommer ha problem att hålla kläderna, vettet OCH humorn över bältet... 7 tjejer på g kan man säga=) Tåget går av stapeln stormässosöndagen och om man nu skulle vilja se ett helt sjukt tåg börjar det klockan 15 och är ungefär 45 min... som åskådare är det kanske en kort tid.. för oss som agerar är det de längsta 45 minuterna på hela året.... ja kanske slås det i år av de 6 minuterna jag sjöng men vette fan... Året vi var LORDI var plågsamt... plågsamt men fantastiskt roligt=) Vidare har vi idag tagit in våra 10 första hövagnar... ja det innebär att det bara är 60 kvar ungefär... mycket.,.. ja ganska men oftast väldigt roligt med massa trams mellan vagnslasterna... ska dessutom skylla på mina älskade syskonbbarn och åka nåra lass tror ja.-.-- vissa saker blir man aldrig för gammal för... Iallafall inte jag=) Värre är att En kamin ligger å väntar på mig i Alfta, en mulltoa väntar på att bli installerad och som vanligt står jobbet still för att det inte är jag som kan göra det... där mulltoan ska stå väntar vi på mattläggaren, och där kamin ska stå väntar vi på sand och golv... suck!! Men men desto mera roliga saker händer i gammelgården där gardinerna sitter på plats och de enorma borden oxå... Vi har räknat att sisådär 60 kvadratmeter är våran storsal i det huset...resten av huset är oräknat.... där kan man snacka yta att röra sig på.. å nu är dessutom ytan på gång att bli alldeles i ordningställd... Inte bara jag utan jag tror även mina små förfädrar jublar=) I alla fall har stolarna hållt sig på plats och det känns skönt=) Har mjölkat två morgnar nu och så länge det är sådär lättsam sommarmjölkning är även det roligt, men jag tänkte på mina spexkompisar när jag stod och ylade och skrek på korna... En solig dag ville de jag skulle lära dem det oljudet så det fick mig att le för mig själv och komma ihåg många roliga skratt... Fick förresten skäll idag för att jag ser så nöjd ut... hur ska man göra då? Se sur ut bara för att andra inte kan vara lyckliga?? Nej ner med det och mera lycka åt folket!!=) Ska avsluta med att berätta att de 64 betongplattorna är nedlagda i bersån och eftersom den är rund och betongen skulle läggas i en romb blev det mycket tänk innan man fick börja... tog faktist bara en eftermidddag och vi var två och en halv(en treåring och en 5åring får bli en halva) så nu kan man stolt sitta i bersån och fika.-. och det ska vi göra nu för nu startade höfläkten och den representerar Juli och den underbaraste tiden på sommaren har börjat. =)

RSS 2.0