the great battle of vedkapning

Japp nu är vedkapningen klar--- och efter en kamp mot vedträna så ligger nu hela vår vedbod full.. haha Vårt lag vann altså!!! Men slogs gjorde vi... Första kampen var med traktorn för att få upp träden på rännan... oj vad motstånd, där blev det både en och två dragkamper och slitande... men hemmalaget tog i lite extra och tog hjälp av en fjärde spelare så fick vi in den... Sen var det trädet mot klingan... och då upptäcktes det snart en allians mellan klingan och trädet och mot hemmalaget!! Efter en straff som innebar hammare och slägga ansåg sig trädet slagna och blev vedträn på 1,10m... Så nästa match var i klyven och det var där jag mera kom i närkampen och med gammal fin nytorpstaktik(det som inte går med våld, går med mer våld) fick jag slutligen veden klyven och upp på vedstapeln... Men inte utan skada, tre rejäla blåsor, en blå nagel, 14 myggbett och sist men inte minst en svullen kind efter ett ytters oschyst kast mellan vedträna och kapen... det är inte lätt att få värme att värma husen med!


Jaha ja... ...




Jaha ja... Jag glömde alldeles nämna att jag dagen innan midsommar var på kulturteater... spelad första gången 1740 och skriven av en ryss... Äkta comedie el artie... eller liknande... Var det roligt??? ja då... Småmysigt att sitta och njuta och titta på klassisk teater med allt vad det innebär med ombytta könsroller och överspel och prat till publiken... Ibland så ville ett omstart slinka ur munnnen och ibland ville man snabbspola... Men om ni någongång får chansen att gå och se teater i Järvsö träteater så tacka inte nej... för från första sekunden man kommer in där till sista minuten man lämnar är man med i en upplevelse.. man ser inte teatern man upplever den med alla sinnan... och visst, From Olle som spelades där för många år sedan och shakespears Trettondagsavfton var bättre än Två herrars betjänter men en teaterupplevelse är man garanterad om man orkar masa sig till Järvsö=)

För en bättre recension kan ni alltid läsa vår lokaltidning Ljusnans länk nedan... en skojig grej är att en av deras kulturreportrar ibland jämför lokala revyer och deras kvalite med Galenskaparnas revyer och kräver ungefär samma standarrd... Extremt intressant eftersom en viss skillnad i erfarenhet och tid ligger bakom dessa shower... Ej att föringa en lokalrevy eller amatörteaters produktion (jag om någon uppskattar deras jobb) men det är endock en skillnad att spela teater för roligt och som jobb... Och jag undrar om man inte återfinner en högre grad spelglädje på en amatörteaterförening en hos de som har det som jobb--- inte vet jag men det är en teori...

Hittar inte länken just nu--- ta en titt på deras hemsida istället då....
där står ial en massa om handlingen:) (där har jag oxå lånat bilderna)

http://www.gavlefolkteater.se

Idag har jag kapat ved,... sen så bestämde vi oss snabbt för ett annat projekt... Ni som har missat det, jag bor på en stor gård och jag har hela husen full med grejjer... Så efter att blivit inspirerad av en bild i tidningen Land gick vi upp och tog En av våra tre vävstolar och splittade ett bord, letade fram gammal markisväv, grävde fram gamla bänkben och ner under laduården och letade breda golvplankor... Efter lite funderingar, och användande av min favorit skruvdragaren och lite mer funderande har vi nu en kanonhäftig utemöbel att fika i=) Inte dumt att ha ett helt varuhus... bara fantasin sätter gränserna!!!=)


Dagens visdomsord(TA till er alla som finner livet jobbigt just nu)

Sagt av en kompis mor många gånger!!!

Det finns inga problem, bara mer eller mindre svåra lösningar!!!

Sen har vi ett annat oxå--- sagt av ovannämda betjänt!!!

"Jag kan väl lika bra tjäna två herrar som en! Två arbeten, dubbel mat och dubbel lön! En dröm!"

Kan tillägga att han och jag har samma uppfattning om mat=).

Midsommar


Midsommaren kom och gick.... Jag hade tänkt plocka 7 blommor, gått i 7 korsningar och över 7 hagar under tystnad men det glömdes bort... Lite synd men kan meddela att jag drömde om en prins ändå... Han har de mest bruna ögon man kan ha, med långa ögonfransar och ett busigt leende och glimten i ögat... Allt som jag vill en kar ska ha med andra ord.. Problemet? Ja han och jag är släkt med varandra... ¨å inte hjälper det att det är 21 år emmelan oss.. Inte så farligt?? Nej kanske inte om det inte var så att han fyller 4 nästa gång... Nåja jag letar vidare efter en lite mera vuxen kille=)


Annars  då?? Jag och Frida var hemma hos henne och grillade god mat och lite att dricka.. Jag var nykter ifjol så nu var hon nykter och väl mätta och belåtna begav vi oss till Mållongen där min kusin firade midsommar med det gänget... Mycket skoj var det, drack lite mera, snacka en jäkla massa skit och på hemvägen när vi tog omvägen över Max som tyvärr var stängd begav vi oss hemåt. Båda lika trötta å slitna konstaterades att vi skulle avsluta dagen... Mötte dock mor och far i dörren och de knäckte whiskey flaskan... och plötsligt var klockan halv 4 på morgonen och jag och mor satt och diskuterade världsproblemen.. När vi dock hade kommit till en punkt då vi knappt förstod varandra eller orkade hålla kvar en tanke vinglade vi i sängs... Sen sov jag... hade ingen klocka i gamelgården så när jag kliver ur dörren på morgonen och ser att kossorna kliver ut.. suck! Klockan är alltså bara 7... går in ändå och med förvåning ser jag uret stå på 9.30... flyger fram till fönstret.. nej det stämmer korna går ut--- två timmar försenad alltså-sådanna gånger är det skönt att inte vara ansvarig i lagården så inte tomtarna blir arga på mig=) Korna lider ju inte direkt på sommaren när de redan är ute och kan beta i väntan på mjölkning... Sov större delen av dagen och lyssnade på 3e boken om Harry Potter... börjar bli tjatigt nu... sen åkte jag på traditionsbunden krocket match och grillning=) Kul var det även om en annan av mina kusiner som var där fuskade sig till seger så hade vi en glad och rolig kväll... men gud vet var de fått den där tävlingsinstinkten ifrån... jag har då inget utav den=) Kan tilläggas oxå att vi sjöng snappsvisor... VARFÖR gör man inte det mer!!!! SÖRJER!!!!


Kvällens citat:

Han hade lungogramofon....(I den oskrivna Manual som borde följa med när man stiftar bekantskap en viss mors kusin betyder den meningen lunginflamation)


Kvällens dumhet:

Alla saknade sillsalladen... ingen vågade fråga efter den--- Resultatet blev? Ja att sillsalladen åts med grillköttet istället... mycket gott men inte riktigt rätt...


Kvällens samtalsämne:

Nånting om nån häst som galloperat 30 m innan mållinjen och hästen ledde stort.. resultatet blev diskvalicering och hästägaren var på festen... det diskuterades en hel del-men det var lugnt, jag fantiserade mig bort då...

I veckan eller kanske helgen ska jag väg till Falun och hämta de där grejerna som jag har glömt(KLUMPIGT) så då får man väll se om nån i Dalarna har lust att fika eller om alla har åkt hem till sina sköna gröna hemhagar... Annars står det bara vedkapning på veckans att göra lista--- inge kul men vad ska man göra? Måste göras om man vill ha varmvatten.. å det vill man jU!


Grå, röd och svart... jag ska måla hela världen lilla mamma..

Japp s¨å känns det idag, när jag börjar dagen med att sumera lite snabbt vad som ska målas... jag skriver vad som ska målas, för skriver jag vad som bör målas ja då är vi inne på båda husen, sommarstugan, två lader och ladugården... Så nej det varken orkar eller kan jag inte ensam så därför får det bli det som ska målas.. Så idag åkte vi till Ekmans(Alftas lokala färghandlare) för expertråd... Så efter lite dividerande kom vi hem med målarfärg i stora lass.. Så nu är första lagret i toavagnen målad(hädanefter kallad annexet) röd och svart ska den bli--- grått golv men det ska vara matta... Sen är det en liten kur, den ska vara vit  på insidan i bets och sen ska den vara fisgul ¨på utsidan med svart tak och vita detaljer... vidare har jag ett redskapskjul som ska målas falurött och allrahelst en brokvist som ska målas i de rätta färgerna.. och allt under order av min söta mor....


Jaja... Att måla är kul så inte klaga... men imorse när jag steg upp med min mp3 som jag sover med i gammelgården(är man lite spökrädd ska man ständigt ha ljud i öronen, då slipper man ju höra spökena=))och inte ett ljud kommer ur lurarna... Nu har det ju redan konstateras att jag är galen, så att måla en hel dag utan något att lyssna på förutom sina galna tankar det går bara inte!!! Så hela huset är nu genomsökt och jag hittade inga lurar, och inga av mina närboende syskon var hemma... nehenej.. Så då får det väll bli en vanlig bandspelare då, huvbudsaken är ju att något låter... Iväg och leta skarvsladd, radio, cdbokband.... stoppa i skarvsladden... leta eluttag... Upptäcker att skarvsladden är avkappad av någon lustikurre... troligtvis pappa... iväg och leta ny skarvsladd...koppla i cd, på med bokbandet börja måla... då kommer pappa--- ger mig ett par lurar, jag tackar så mycket och han frågar om han får ta cdn... jag säger ja...han iväg med radion... sätter på mp3n och förbereder mig att börja måla... inser att lurarna inte funkar... snäll som man är hämtar man inte cdn utan målat hela dan i tystnad... men man överlevde det med--- men nog var det skönt kvart i fem när syster kom hem och man kunde hämta hennes lurar!!!!

Apråpå spöken och gammelgården, jag är bara rädd i vissa delar av den... Den består ändå av 400kvm yta så det är olika på olika rum.. ja till å med olika i de olika tidstilarna... En del går jätte bra hela dagar och nätter... andra vågar jag inte ens tänka på gå in mörka nätter... Ett av de ställena är ett kök från 1920talet... Jätte mysigt dagtid, mindre kul nattetid.. och för tillfället jäklas någon med mig därinne--- Jag går och lägger mig, stoppar i eller skruvar på datorn och lyssnar på något och stänger av lyset... Sover... Vaknar... Varje morgon har jag i det huset en morgonrunda, mest för att se vad som behöver göras och se till att inga av älsklingarna till katterna ställt till med nått... och visst kan de det... de kan både välta stolar och släpa in döda djur---- Men kan de flytta stolar?? Varje morgon ställer jag en stol vid köksbordet och varje kväll(innan skymmning) tittar jag att den står vid bordet... och likaledes står ändå den förbannade stolen vid vedspisen på morgonen efter... Rimlig förklaring mottages gärna!!!!!! Nu har vi haft sådanna som ser spöken och de har sett--- Bland annat en gammal dam som sitter vid den spisen, men kan hon inte använda den stol som står där?? Måste hon jäklas och ta en kökstol?? nej hon verkar så rar s¨å jag tror hellre på Jonke... Han var ingen rar man när han levde så han tycker säkert om att flytta stolar och jäklas! Vad som oftast behövs när de bråkar med en är att de känner sig orolig och vill veta vad vi har för planer--- Så jag antar att om stolen står s¨å imorgon kommer jag gå in dit, sätta mig ner och säga god morgon och helt sonika berätta vad vi gör... så ser vi om problemet försvinner.. För övrigt kan jag säga att jag redan säger hej och hej då när jag kliver in där och god natt när jag sover--- Galen?? Japp absolut, men hellre ett hej och hej då för mycket en sura spöken som man sover med=)

Dags för övrigt att sova...natti... Bilder på målningen blir en annan dag!

K-märkt dag..




Idag har jag åkt buss, åkt buss och åkt buss... men däremellan hoppade vi av, första anhalten var Fågelsjö kulturgård, "husetöveråa".. Om är rik, bor mitt i en "korsning" av olika influenser och får ett Amerikavykort med ett väldigt vackert hus på så kanske man runt 1900 skulle tänkt så här.. Nej jag býgger det där vackra huset mitt emot det här, sen på julafton då låser jag det här huset och flyttar in där... Och lämnar allt det gamla så det bara blir modernt dit jag ska.. Sagt och gjort, när man är rik och handlingskraftig kan sådanna infall genomföras och det gjordes i Fågelsjö... jätte läckert var det, men mest läckert var nog matladan, som med sina 5 lås och 7 moment höll både tjuvar och pigor från att äta upp gårdens mat.. Tänk om man hade det så, då skulle man nog inte småäta så mycket...:)





När vi
sett hela gården packade vi oss i bussen igen och åkte till Los koboltgruva... Också ett mycket spännande ställe, en 1700 tals gruvområde som inne¨håller gångar och schakt som fortfarande tömms på vatten och 200 år av skräp, Losborna tyckte det var mycket lämpligt att kasta sitt skräp i en gruva istället för nån annanstans.. Tanken var god och den höll ju i ganska många generationer--- Men nu ska skiten upp och jag undrar om inte dagens losbor som jobbar med det ibland har hädat sina förfäder och skällt på dem--- De har hittat allt därnere, från gamla skor och cyklar till skelletdelar av djur- Båda guiderna på ställena var kanonbra, sköna lugna klara röster som utan brådska berättar intressanta saker..Det som saknas i koboltgruvan är några människoöden, om de som jobbade och dog där... men den lades ner på 17talet... så sådanna berättelser kanske inte finns... Men historiker som jag är älskade jag att känna på trä som var bevarat i över 300 år--- Snacka om svindlande, både höjdmässigt när man tittade ner i de djupa schakten och tanken på hur de slet för att komma igenom berget... Åratal av blod svett och tårar... och pengarna går till männen som sitter högst upp och röker pipa och dricker punsch på sin veranda... Livet är orättvis ibland kan man tycka, då kan det nog v
ara bra att tänka hur orättvist det var förr....


Mera tänkvärt,... Har just svärtat en vedspis och kom och tänka på något som jag ibland grubblar på... har ni funderat på att laga mat... Att laga mat innebär att sätta en kastrull och skruva på plattan och tillaga den... oki..det var enkelt... Går man innan elen kom till byn, som förövrigt var år 1912, så fick man börja med att tända vedspisen och sen ta kastrullen och göra likadant.. Inte så krångligt om man räknar med att ha en piga som burit in veden och en man som huggit träd i skogen och sen till ved... mmm men vedspisen kom inte till sverige fören 1840 talet.. och innan den nått oss är vi säkert inne i senare delen av 1800---- Tänk er att med trebenskittlar, stora grytor hängande i kedjor laga mat-- över öppen låga.. all mat som tillagas ska tillagas där... Sen ja vilken mat? Potatisen hade inte kommit än, så det var rovor och gröt... Suck! Fast återigen, tänk vilken bantningskur det skulle vara!

Jag jobbar hårt för att undvika fotbollen, förra dagen åkte jag till en fotbollsänka och vi satt och snacka skit och idag bastade jag å nu blir det sängen:) Igår var ytterliggare en oproduktiv
dag men började plocka i snickarstuggan i alla fall så nått blev det ju gjort... Sen åkte jag å frida på picasso och käkade för att sedan avancera hem och snacka skit-... Tyvärr var både hon och jag helt slut så kvällen slutade tidigt men var väldigt trevlig:):)

Kojakt...apråpå gener..



En gång... ja för sisådär två år sen stiftade jag och min familj bekantskap med en liten ko... Hon var ut för första gången i sitt liv och vi lärde oss snabbt... Med lyft huvud, höjd svans och travande steg sprang hon... och sprang... Över trådar, under stängsel och bäckar, vi gav henne namn efter en väldigt känd travhäst.. Järvsösfaks... Hon sprang en hel sommar och var istort sett okontrollerbar... Nu är hon en mogen ko och har tack och lov lugnat sitt trav.. Så idag släppte vi ut kalvar, när man släpper ut kalvar gör man det i en liten hage med staket och tråd... Ut kommer två kalvar som skuttar och njuter.. en tredje kommer ut, ser sig omkring och börjar äta gräs.. Vi står å passar dem en stund och plötsligt går den lugna kalven fram till hagkanten, tittar på oss och hoppar över... sen travade hon iväg...med svans och huvud högt och en elegant trav... En timme senare hade vi henne under kontroll i ladugården igen... jag gick in och kollade stamtavla.. jajemän denna travare var rakt nedåtstigande dotter till järsvsöfaks alako... Blir en kul sommar att jaga henne!!¨
(bilderna tagna från google, lathet men orkade inte gå ut och ta ett kort på en ko)

Idag har vi varit på kvällsauktion och inhandlat ingenting... men som tur är det riktigt roligt att vara på auktion om auktionsförrättaren har humor och det har denne man:) Så två saker inhandlades men däremot var vi på eriksjälpen före och där hittade vi äntligen nattdukslampor ala 40 tal:) Underbart nu är mitt sovrum ute i gammelgården komplett:).. Ja förutom de två sängmöblerna som jag väntar få leverat av min moster någon dag... annars så:) Förutom det har jag även idag bytt dörrlås i en av dörrarna där ute... och för att bättra på mitt tålamod bestämde sig gammelfarfar Jonke att jäklas på alla möjliga sätt.. men två timmar senare satt låset på plats... pheew... spöken eller inte spöken.. ja vem vet men jag är övertygad om att jag aldrig mera tänker byta dörrlås... köper hänglås nästa gång!!!!


Just nu funderas det mycket och många projekt på gång... På lördag åks det till fågelsjö för att titta på det gamla huset där, ska bli kul att se ett autentiskt orört hus som bara lämnades åt sitt öde så allt blev kvar! Mitt jobb på vår gård av återställande är så gott som klart och det känns lite skrämmande att något som uppfyllt ens liv i tre år, eller tre sommrar nu ska bli realitet.. Det ska komma gäster hit, och sova!!! Allt det vi jobbat så hårt för, allt man tänkt och funderat.. Det är nära nu--- både skrämmande och fruktansvärt kul!!!!!!

SPÅRLÖST försvunnen.... fyrbenta rävar eller tvåbenta???



Mera jordbruk... Det försvinner myskankor hos oss... och de försvinner spårlöst, utan ett dun eller fjäder... nu har vi bara en stackare kvar och henne måste vi nog ge bort... man kan inte ha en myskanka-- när vi tänker efter försvinner hönor oxå... så frågan är... är det tvåbentarävar... eller fyrbenta... hoppas mysteriet löser sig...får sätta mig och spana någon dag...



Sommarlovet startar

Igår kom jag till alfta... och innan vi ens var hemma med lilla flyttlasset plingade telefonen och vi var bjuden till Svens för där var alla syskon och syskonbarn.. Naturligtvis pallrade man sig dit och blev bjuden både på mat, saft och kramar från syskonbarnen som saknat mig:) Sen packade man upp och flyttade ut i gammelgården... Å kröp i säng.. sen stormade det, och det stormade så grymt att man vaknade och trodde halva huset rasade.. tills man insåg att det var dörren som slog... Gick in i andra huset och hittade två vettskrämda katter som aldrig någonsin hört eller levat i blåst... tog med dem ut och de hellyckliga att jag var hemma(de hade missat den detaljen i deras enorma jakt på möss) stannade de och var både pratsjuk och jätte söta... Vaken mellan tolv till 2 och lyssnade på blåsten men somnade sen och sov... och sov.... helt underbart att vakna i ett svalt mörkt rum i den sängen!!!! Älskar gamla gårdar, när de har moderna sängar och varma sköna täcken:)


Idag har jag roat mig med att hälsa(nej förlåt, dödat) ett antal spindlar i samma veva som jag tog ner gamla(de var så fröna att de föll i bitar) gardiner och satt upp nya bomullsband och förberett för uppsättning av nya gaardinger:)
Sen kom vår hund och jag började klappa henne... till min stora förfäran har hon börjat lösa lite hår... problemet är att när en stor hund som Biggan börjar lösa LITE hår... då har man jobb i två timmar... och det är exakt vad jag gjorde resten av kvällen... borstade, borstade och åter borstade... men nu är hon vacker och känner sig lighthaired...(uttryck från Davern Kennel) och springer runt som en galning och jag känner mig nöjd med dagens jobb... perfekt början på en sommar:)


Stor hund                                                                            =                   Mycket hår!!!

En dag på stranden...

Med mackor och jos åkte vi till Roxsnäs udde, och där badade vi och solade och badade vi... Sandy var redan där och kom och lekte med oss... Jag lyssnade på Arn och de andra läste och vi alternerade detta med att snacka skit, äta och bada... En underbar dag som slutade med bränna... Jag smorde faktist in mig... Det gjorde jag... men jag glömde ryggen... detta ledde en riktigt snygg bränna... not...


sSnyggt va?? notera det röda hålet i mitten... bra jobbat!



Sandy leker med oss...



Mia oxå


Camilla ville inte va med...



Men jag tog en smygbild på camilla å mia....



Sällsynt! Bild på miG!




Min isskulptur från igår..... snacka om ha tråkigt!

Lugnt å skönt

Ja gårdagskvällen var mysig och väldigt lugn... jag satt och läste, tittade på will och grace och vid ett tillfälle gjorde jag isskulptur... kul var det men lite wacko... Runt halv 1 tror jag min nattgäst kom och hon och jag satt och snackade skit och kollade på åskan tills tvådå vi gick ¨å la oss.. Malin fick låna ett sovrum, har ju två över så varför ta soffan då?

Nåja nu väntar en ny dag och den börjar med ett besök på roxnäsudde... med BIL! Snacka om underbart!!1 Så nu ska jag till willys och prianter:)


oki...



Mmm det e svenska flaggans dag.. Traste lindens kvintett har skrivit en låt om den dagen... Texten handlar egentligen inte så mycket om svenska flaggans dag men ändå... mera sugen på hälsingland nu... så länkar till en låt som jag verkligen förknippar med sommar, sol och Hemma...

http://www.myspace.com/engmanskapell

Andra låten på deras spellista.. En hälsingevind


Mer då... ja idag var ju the big day... Liksom igår var the big finalenight... Men det var lättare än jag trodde... Vi kramades och sa adjö, vi ses och hörs sen gick de ut ur lägenheten för att börja ett nytt liv... men varför det inte är jobbigt är ju för att vi alla kommer fortsätta vara delaktiga i varandras liv.. De lämnar stället men inte platsen som de har i ens liv... Så det här är inte slutet, utan början på en ny sorts vänskap, en ny spännande era som har både fram och baksidor på mynten... Livet är här och nu, ingen ide att fly från det, krama det istället och se fram mot allt vad det innebärJ


Igår då... ja iigår städade vi... å städade...och veronicas mor och far kom och packade grejer.. sen kollade vi på film och snackade skit med grannen:)Så här såg det ut kvart i fem...

Veronica moppar golv


Malin putsar dörrar...



Jag leker kemist med olika sätt att få bort smuts... Här testas tandkräm, citronsyra, salt, ajax och yes mixat med lite vatten... starkt för händerna var det iallafall...
Det här är skrivet inatt...



Å Marcus, som av någon anledning låst ut sig själv gör det killar gör bäst... Sitter i soffan och roar städpatrullen.. Missuppfatta inte, det var skönt att ha någon att snacka lite med när doften av Ajax och damm vart för stor och man behövde en paus:)



Det här skrevs igår natt runt två...
Ja bilder kommer senare... Nu har jag, Malin, Malin och Veronica haft vår sista kväll ihop i Norslund.. Låter det hårt?? Faktum är att det inte är det.. Jag minns en kväll, när vi satt utanför Malin och Veronicas rum och sa att om tre år... när vi skulle skiljas skulle allt vara så hemskt... Det var antagligen strax efter jul och vi hade funnit varandra som handen i handsken... och vi försökte komma på olika sätt att göra avskedet lättare... Jag trodde vi skulle mucka gräl med varandra, hitta olika saker som man irriterade sig på... För det minns jag att man gjorde både i england och på elevhem... Ja nu har 3 år flygit förbi, undrar vart de försvann... Å vi sitter inte å gråter för det.. Vi ska skiljas åt, Malin börjar ett äventyr i Oslo, Lo och Veronica i Sverige... och vi alla övar sig att vara vuxen och inte ha kryckor... Vi har i tre år stött oss på varandra, ibland har den ena varit krycka, ibland den andra... ibland har alla varit det samtidigt men åt olika saker... Vi har delat skratt, sorg och glädje i en stor hög.. Vi har varit fulla, trötta, flummiga och irriterade.. Vi har hatat skolan, vi har älskat den... Vi har varit upptagna och lediga... Vi har delat vardagen...  De få gånger man varit irriterad, vilket är oundvikligt när man bor tätt inpå, har det alltid gått att prata med de andra så har allt släppt och man fortsätter without a grudge! Om någon skulle be mig välja... en enda att ta med till en ö... Så skulle jag inte veta hur man skulle göra..Men samtidigt veta att vem jag än valde skulle den jag tog med se till att de andra följde med på köpet.... Skulle man ta med Malin, som med sitt otroliga allmänbildning och charm skulle övertala  vem som helst att alla egentligen behövs... Eller den andre Malin, som med stor nervositet, ömsinthet, bestämdhet och kärlek skulle se till att alla kom med, annars kunde ju något misstolkas och inte känna sig behövd... Eller Veronica, som med sin charm och utstrålning muta båtägaren så vi alla slank in... Lo då? Ja Lo skulle troligtvis krama kapten, visa alla andras boobs och med sitt strålande leende och mors goda mat få oss alla med till ön. Så kort och gott skulle man kunna säga att vi ändå skulle ses på ön:) Malin och jag blir dock kvar här... lite ensamma kanske men vi kan alltid stötta oss på varandra och sen... Ja sen väntar även the great mystery of life oss.. 

Min värld utav papp

image30

Jaha ja... välkommen in i min värld utav papper, papper och åter papper... Fattar inte hur mycket papper man kan samla på sig... skolpapper, myndighetspapper och räkningar... sen är det där vardagspappret.. som är kartonger, instruktioner och bara vanlig reklam... Fullständigt drunknar i det gör jag.. Och eftersom jag är den jag är så ska skiten(skräpet) sorteras också.. Åt papper har jag i mitt rum en papperspåse som jag samlar i... Så idag när jag skulle slänga denna redan (trodde jag) sorterade skräp upptäckte jag att precis allt låg däri... En tom spritflaska.. oki då glasinsamlingen är ju alldeles bredvid papper så det förstår jag.. Ett halvt diadem.. mmm just ja den klev ja sönder en mörk onykter natt och vart arg på och slängde... tabletter... nej vet inte varför de ligger där... men någon anledning är det säkert... Nya strumpor... jaja i en värld av papper behövs det väll strumpor också... och som avslutning en halv chipspåse... Varför?


Jag har just insett efter att ha varit en shortstjej i hela mitt liv att jag inte äger ett enda par drägliga shorts... Inte ett.. de jag har är knappt värdiga att valla kor med.. Så att ha dem i Falun är ju inget att tänka på... Så då återstår kjolar och klänningar... och sådana har jag faktist en hel del... men det måste ha hänt något skumt på tre år. Att jag blivit smittat av tjejbaciller eller nått... för för 5 år sedan fick man plåga in mig i en kjol eller ännu värre en KLÄNNING! Men nu helt plötsligt har jag det hela tiden. Skumt!


Sen är det det här med maten.. jag menar allvarligt... I övermorgon flyttar de andra två och jag ska vara här till på senast måndag... Så då kan man ju inte köpa på sig mat... varför? Helt enkelt för att det är ONÖDIGT! Student... men vad äter man dådå??? Ja naturligtvis... Pizza från frysdisken, pasta och åter pizza... bra diet?? Nej men ändå... Så just nu lever jag inte i en värld utav sås utan en värld utav pizza, papper och en jäkla massa kjolar och kläningar...


image31


Om man ska nämna glimtar av dagen kan ju nämnas att någon lärare på hur man grillar är jag inte, nästan brännmärken i taket efter det lilla försöket av mig att lära ut... Sen har vi ätit tårta hos Malin eftersom idag börjar söndersplittringen av vårt gäng genom att Lo flyttar.. Hon tänker bli en stor tjej nu och bo ihop med en pojke.. Spännande, vi väntar oss RAPPORT hur det är jämfört med din nuvarande rumskompis!! Sett en film...300... låt oss säga så här om den.. om man inte tittar på den för uppumpade muskler, barbröstade män som skriker på komando... Ja då är inte den filmen mycket se..


Sovdag

Eftersom jag känner mig dålig beslutades det att jag skulle stanna i sängen idag.. och det gjorde jag.. det var välbehövligt och jag sov en hel del mellan att jag såg filmer.. Såg Horton, den lilla elefanten och den var inte alls som jag väntat mig men bra var den.. Sen såg jag Beemovie och den var bra men budskapet blev jag inte klok på... Har den budskapet att om man strider mot de stora och vinner så förlorar ändå man på det?? Eller att leva för att jobba är ok så länge det har positiva effekter på saker runt omkring.. Eller är det ett försök att helt förstöra biodlarnas rykte? Det enda positiva budskapet jag hittade var att om alla jobbar tillsammans blir resultatet bäst..... Skumt... nu ska jga försöka fixa ihop en kvällsmat och sne blir det filmkväll igenJ:)


Trött

image29


Jag är ingen lättskrämd flicka, inge  som vaknar på nätterna och har mardrömmar och om jar har det brukar jag tycka det är sådär mysläskigt och njuta av känslan.. Men imorse vaknade jag till de mest läskiga rösterna. Hesa och guterala tycktes de mässa för mig... Å orden de mäsade var: Underbara imorgon... om och om igen.. så plötsligt bröt en annan röst in som sa- Färdig...- FÄRDIG! Plötsligt inser jag att datorn har gått ifrån Liftarens guide till galaxen som jag sover till för tillfälligt till att spela Beppes godnattstund, något som jag fixat till mina syskon... Sjukt var det till att vakna till så nu är de borttagna och inlagda på cdskiva istället så slipper jag vakna till det igen... Då var klockan runt 9 och jag låg i sängen till jkvart över 10... då klev jag upp för att äta frukost men har fortfarande inte kommit igång,,.. Trött i huvud, öron och hals.Stel i axlar och nacke... men andra ord håller jag nog på att bli förkyld... men nu har jag hällt upp bamyl med koffein och hoppas åtminstånde piggna på så pass att jag städer rummet idag.. det är min stora förhoppning... så får vi se.. till dess bamylen tar tänker jag krypa ner i sängen igen  och läsa isfolket... bok nr 37 för tillfälelt... hoppar och har mig som jag vill med den serien.. har läst samtliga böcker så många gånger att man inte direkt behöver följa mönstret..

städmåndag

image25
       
Jajemän denna dagen städades det... å städades... å när vi städat allt vi orkade så musten gick ur oss satte jag å Veronica oss å glo på tv... ... Vad städade jag då... började med helgens disk.. som av någon skum anledning innehöll hur mycNket glas som helst men bara några tallrikar.. syntes vad den helgen handlade om. sen rengjorde jag plåtar.. å rengjorde dem igen och igen... Testade all, från ajax till tandkräm och salt vinäger, ättika... Sen tog jag alltihop samtidigt och bara skrubbade. då gick det bättre.. tre timmar å två plåtar å ett galler senare var det äntligen över.. Och jag gick över till att frosta av kylen.. perfekt när man var varm:)

Nu sitter jag och tittar på Fantomen på operan och minns tillbaka... Tillbaka på en liten Susann när hon hörde Fantomen första gången och hatade den, då var jag runt tio år och min syster fick i 18present åka till Sthlm och se den.. sen spelades den skivan till förbannelse, det var inte då min otroligt dåliga relation till musik startade, den startade långt tidigare men den hjälpte inte direkt... Sen såg jag en av alla dessa versioner av filmer som finns och den älskade jag... såg den ofantligt många gånger.. Så går åren och jag börjar åttan och några kompisar sätter upp denna musikal och jag ser den... å blir kär!!! (nej det berodde inte enbart att jag hade värsta kruschen på en av skådespelarna...) Sen dess har den funnits av och till i mitt liv, det var den som fick mig att åka till england och jobba.. det var den som fick mig att gråta när inget annan nådde mig.. det var den som fick mig att hissna när jag såg den för första gången..NU är man lite äldre och klokare på många sätt men musiken når mig alltid.. Den ger mig olika känslor, för övrigt enda gången jag förstår när folk säger att de påverkas av musik och känner den.. jag är så pass tondöv att det inte händer mig.. särskilt ofta.. men musikaler och enstaka annan musik berör mig på flera plan... just ikväll gör fantomen mig nedstämd.. men nästa gång blir jag glad av den...
image27

Klassiska bilder från The phantom of the opera(bilderna är tagna från (thephantomoftheoopera.com)
image26

Nu kommer nog folk att glo på tv å bryter min depression hoppas ja.- för annars kommer det bli en lång kväll,,

Bakfylledag....

image14

Så var det då dagen efter då... och vad gör man dagen efter?? Vi körde en riktigt traditionsenlig sådan... Så ner till film och fabel och hyra 7 backloggfilmer för 99.. Skitbra!! Hem igen och proviantera, pizza, ´chips och allt annat nödvändigt för en heldag framför tvn... Det var gräsligt varmt(tänk nu oxå på att vi var lätt bakfulla... eller kanske till å med fortfarande fulla) SÅ två filmer sågs.. vi vräkte i oss det som råkade finnas på bordet... ja förutom naturgodiset ¨å melonen då.. för det var ju nyttigt... eller nått...


image15
Nåja Los telefon ringer och hennes rumskompis har bjudit folk.. Så motvilligt beger vi oss utomhus runt 8... Viss tvekan råder, ska man behöva klä om? Vem kommer egentligen och varför ska vi spela kubb?? Nåja väl ute bjuds det på mat och drink servat av Sandy och mycket gott var det!!! Vi ligger på gräset, äter plockmaten, dricker drinkar och försöker klämma ur folk snaskiga detaljer om gårdagen... Men de flesta är upptagna(dvs ej singlar)så det finns inte mycket att göra... Vi funderar vidare på gårdagen och kommer inte på så många roligare skandaler men alla hade roligt iallafall och det är ju bra:)  Nåja vattenpipan hade råkat följt med ut och den kan ju inte stå oanvänd... Så den skickas mellan oss under delar av kvällen... Sen spelas det kubb och som domare kan jag säga... man bör enas om reglerna innan man startar detta spel... som reglerna verkar vara olika från by till by...

image16
Men här kastar det vinnande laget på kungen iallafall... tydligen ska det kastas mellan benen.. oklart varför...

image19
Kvällen går vidare och vi grillar marshmallovs, ligger på filtar och snackar skit och har det allmänt mysigt...
Dock börjar myggen göra sig gällande så vi klär på oss mer och mer...
 

image18

Vi försökte organisera någon form av lek... Här har vi skrivit Norslund med sugrör och grillpinnar...
Lämnar osagt varför och hur... konstaterar bara att vi gjorde det...


image17


Här någonstans slutar även kvällen... runt tolv... En mycket mysig men ack så rörig dagenefterbakisfest/mysdag....

Festen

Smnkpartyt... Lite försenat började vi göra oss iordning tillsammans:) Smink, hår... nagellack.. Ja allt det där som ska göra en kväll perfekt.. Vi började efter tag även dricka igen:) Så här såg det ut ungefär kvart i fem..

image9
Veronica sminkar sig...


image7
Lo hade fuskat lite och kom nästan klar, men detta var bara bra för då kunde hon Hjälpa bland annat Malin med att platta håret.

image10
Malin fixar håret...

image11

Som kille finns det fördelar... medan vi gjorde oss vackra... förlåt Vackrare så hann Erik leka med datorn, äta, chilla och bara vara... Sen när vi istort sett var klar, gick han och bytte om och duschade... tid? Ungefär 30 min... ibland skulle det va skönt att vara kille... fast det är ju roligt att göra vara tjej oxå, bara tid finns... och tid hade vi massor:)

Vad gjorde jag då?? Jag var hyfsat klar och sprang mest runt och drack amarula med mjölk... nej det finns ingen bild på det heller...



Jahaja.... Det där var riktigt skoj! Efter sminkandet var det äntligen dags för mat, vi åt, drack och hade det väldigt trevlit:) Vi drömde oss återigen tillbaka till de tre åren och snackade skit. när jag väl bytte spritsort,från Amarula och mjölk och jos och Passoa t(som mest gjorde mig trött och ganska less)till min favorit rom och cola kom jag i stämning igen:) Efter ytterligare en stund gick jag hem och sminkade mig lite till och trixade lite med håret och lyssnade på Engmanskappel och efter det rann kvällen iväg som ett fint glas mjölk. Vägen ner diskuterade skolsystemet och lite politik men efter det så sysselsatte jag mig med det jag gör bäst på krogen... Springer runt... å springer runt... Ingen tålamod att stå still och dricka eller prata någon längre stund men roligt är det! Efter att ha sprungit runt någon timme och några drinkar senare bestämde jag mig för att chokera mina rumskompisar med att dansa... De är en av dem jag aldrig i stort sett har dansat med så det var dags nu... Så jag tänkte att om Borlängeborna kommer, då dansar jag...(för ja måsta ju ha en nödutgång om ja inte ville, så då var det bra... Enbart om de kommer dansar jag...) Och de kom så dansade gjorde jag... och dansade... sen var det luftpaus, dans, rökpaus... jaja det var onödigt! åsså dans igen... Det var riktigt kul kan jag erkänna... Om än motvilligt!image12
Malin hade dukat en jätte fin examensittningsmiddag till oss, med egna placeringskort som hon skrivit och ritat på:)


image13
Nån timme in på sittningen tar  vi ett kort på oss... Nu är jag med på bild men saknas gör Erik då.. Som är fotograf...

Nu är det sommar och blir det nån sorts dansande är det styyrdans i Alfta forsparken som är aktuellt hoppas jag:) Annars kan det vara:) Idag är det strålande solsken och jag fylls av liv.. För att citera Engmanskappel, så en promenad i solen och en slapp dag står nog på schemat hoppas jag men får se vad de andra tre(vi har Veronicas pojkvän Erik på besök oxå så nu är vi 4a rumskompisar) ska hitta på:) 

RSS 2.0