Julåterseende

"Jag ser pojken som jag kände i mannen som står framför mig" Julen handlar om att återse många olika saker... Sina barndomsminnens jular, godis och kakor man bara äter en gång om året... Ja åsså filmer som är klassiker... Eller nya filmer som förklarats klassiker... Har inte haft tid att kolla på många av dem, men bara att läsa tvtablåerma får en att le... Idag har jag tittat på Annandagsbandy...eller snarare den har gått samtdigt som jag har läst bok... I vanliga fall hade det variit isfolket men har redan läst den i år så det fick bli skrotromaner... Okomplicerat och man kan slöläsa bara=) Annars då... Ja juldagen 2009 lär man aldrig glömma eftersom kösystemet på tuppens kraschade totallt! Det hade varit löjligt om det inte var så skrämmande... man stod mitt i smeten och blev mosad, ungefär som om det skullle varit en rockkonsert eller möjligtvis en brand och alla skulle ut!! Helt sjukt, folk var instängda i barområdet för att mildra trycket i garderoben och likförbannat vart vi manglade! Folk skrek åt en att backa men jag kunde knappt röra handen, att gå bakåt hade varit ett helt hopplöst företag... Var hemma halv fem... ställde mig i jackkön tio i två... Sjukt..men för att återgå till att återse saker, så återsåg jag persons pack... Även om jag som alltid inte såg uppträdande var jag ju där ial;) På julafton hade vi vårt vanliga öppna hus, massa glada människor med massa glada upptåg...rimmade på D i år... "Två bär och en massa socker är det här" hade jag...var som alltid roligt=) Idag(annandagen) har jag och frida snackat skit och ätit onyttigheter och småslöat frmför tvn=) Nice mao=) Ja sitatet som jag börjar bloggen med kommer från??? Robin Hood Prince of thieves!... En av de få filmer jag faktist sett under julen..En klassiker som under min tidiga tonår spelades frekvent på min vhsspelare! Nej nu sömn...natti

Först nu har jag upptäckt..,

Att trots att det på fb står "dela detta med vänner som inte har fb" så kan de inte komma åt bilderna därinne utan att vara medlemmar.... jag lägger ut ganska mycket bilder där nu och mer lär det bli eftersom jag har två små sötingar här=) Så därför har jag skapat ett konto där som jag tänkte alla som vill se mina bilder kan använda sig av=)

e.mailadress: [email protected]
lösenord: susann
 
Profilen i sig är ganska värdelös så jag tror inte ni kan ställa till så mycket hemskheter i mitt namn, rättare sagt jag tror inte ni kan göra nått hemskt i mitt namn=) Vill ni lägga kommentar på korten(eller annat så glöm inte avsluta med vem ni är..annarsblir det krånglitt=)


Här är länken med bilderna på skönheterna ial...
http://www.facebook.com/p.php?i=742436308&k=32GXZXT24T6G6BD1RA45TPSTP6BAY32M4UES&oid=1208946497109
sen är det bara kopiera in mailadressen och lösenordet så ska ni snabbt komma frma till fotona=)

Ja just det...

Vi har fått två nya familjemedlemmar... Och mor och jag diskuterade länge och väl men nu har vi kommit fram till namnen=) Aldrig har vi varit så löjlig när vi tagit emot kattungar.. köpt kattmat i förväg, speciell för kattungar, kattsanden är speciell oxå och vi har diskuterat hur man borde ta emot de små liven... Nu är de här och som alltid är det aldrig som man planerat=) Kaluha och Jameson heter de iallafall... helt emot vad våra syskonbarn/barnbarn vill men det är mors katter och vi bestämmer=) Japp, döpta efter sprit men varför inte=) Hade jag helt fått råda(dvs hade det varit mina kattungar) hade det blivit jameson och mintuu=) men kalhua är mera kvinnligt så det bestämde vi oss för=)De är bosatta i köket, så för första gången sedan... ja jag vet inte när är det inte jag som delar säng med de nyankomna utan de sover själva i köket.. Detta naturligtvis i respekt för min Merry, som efter Pippins bortgång varje natt delar min säng(och jag anser han är min mer än dessa två) och det faktum att katterna är mors och inte mina... Men konstigt är det, vi har itne haft kattungar sedan mina två för fyra år sedan och de skulle ju vidare till falun... Före det snackar vi 1998... Så nog är det konstigt...konstigt men härligt=) Jag ser fram mot att lära känna Kahlua och Jameson och med tanke på att de är 50%norska skogskatter så tror jag de kommer vara vacker som tusan... vacker och busiga=)men just nu är de bara söta... söta och full av bus blandat med lite rädsla=)

Hur kommer det sig...

Att jag ända sedan jag var liten faller för de elaka männen...Ja nu snackar vi inte IRL, de jag haft där har haft sina sidor men rent onda har de nog aldrig varit... hoppas jag! Nej jag snackar tv, film, serier... Man kan börja tidigt... Vem har inte i tidig ungdom sett Ivanhoe Nyårsdagen... alla andra fann Ivanhoe snygg.. jag nej jag gillade den elaka typen som kidnappar och försöker tvinga rebecca att gifta sig med honom... vidare... terminator... vem finner inte roboten i terminator två(inte a scharzeneger) döläcker i sin smältande aluminiumform..Så kan man snabbt dra igenom vampyrens bekännelse, den elaka fästmannen i titanic Billy Zane, Billy Zane i ännu värre roll i lugnt vatten. Mums.. Så börjar man bli lite äldre och hello...buffy the vampyrdödare... och där är det naturligtvis Angel..som sen får en alldeles egen depresiv men bra serie... ja det har till å med förekommit i min ungdom att herr flick i Allå allå emliga armen har varit snygg... Å nu ser jag en del på serien Robin Hood... och vips... inte den söte robin hood som fattar mitt intresse inte... utan den döläckre Sir Guisborune... Som visserligen spelar i denna serie halvsnäll... men snäll är han ändå inte. Nej hade jag levat i Hollywoodvärlden hade jag inte haft kärlekshistorier med alla hjältar utan alla skurkar=)

Gåtan..

Att födas och att dö är inget problem... det riktiga problemet är att veta hur man ska leva=)

10 saker ni inte visste om mig

1, Jag delar alltid upp pengar på åtminstånde två ställen när jag handlar, oavsett vart det är jag handlar
2, Jag städar helst nattetid 
3, Jag är vaken 75%av tiden jag säger jag sover..
4, Sover aldrig någonsin utan att det minst är en ljudkälla som låter, helst två
5, Jag älskar att laga mat men hatar att se människor förstöra min uppläggning när de äter den
;6, Jag skulle vilja köpa varje liten elektrisk elverktyg bara för att äga dem
7, Jag är ständigt i dialog med mig själv..oftast sker det med en cynisk ton
8, Jag har dåligt samvete när jag plockar blommor
9, Livet går bara framåt men jag föredrar att leva i den tid som jag aldrig levt i
10, Böcker är för mig något att ständigt hålla tankarna borta från att tänka

Lagom och normal

Ni vet att livet..det går upp och ner... Just nu är det väldigt lagom och normalt... Vilket gör att jag strävar efter lite spänning och nån form av mening.. Det finns en text av Loke... och den preciserar mig precis just nu..Det finns ju saker som krånglar till och ibland får jag det till mer än det är... Lagomt och normalt... det är nämligen inte alltid så jäkla intressant eller ens roligt att vara lagom... Villa vovve volvo..nej inte ens det normala talar vi om nu... utan idealet att yngsta barnet blir kvar och tar hand om mor och far... Det är inget som menade att bli, det är inget nått av oss ville..men just nu är det precis så... Vilket får mig att fasa, för jag trivs i rollen och det jag just nu sr mest fram mot är ankomsten av två små söta syskon til Merry... Ytterliggare ett tecken på att jag närmar mig "den konstiga tanten med katten" och det vill jag inte..men jag har ändå ingen önskan att bryta det hela... Avslutar med texten till Lokes låt "Eldsjäll" Det här är bara text...vill ni höra låten eller andra(han har många just nu som tilltalar mig) gå in på lokeloke.se=)

Eldsjäl

 

Vers

D                                 A                         G                             A

Klockan sig kämpar från nio till fem och kontorsbyggnaden andas ut.

Bm       Fiss           G           A                    D           G            A

Det blir tack för idag och vi ses väl imorrn. Man går hem och dagen är slut.

D                               A                             G                           A

Och där hemma på bordet står middagen klar och ett 50spänns tetrapack vin.

Bm          Fiss              G                A            D         G            A

Och jag kysser min fru och jag kramar mina barn i en självklar ömhetsrutin.

 

Bm                           Fiss                        G                                A

Och i kylen där står mellan mjölken och filen ett sexhundragrams lättochlagom- paket

D      A              G             D         G                            A

och i skafferit har vi skorpor och socker, sirap bakpulver och mjöl.

Bm                  Fiss                    G                                A

Och i frysen där ligger fiskpinnarna och rester sen… hm, ja gud vet.

D        A        G                                D             G                     A (A7)

Och i källarn under trappan där har jag en back med mellanöl.

 

Ref.

D A Bm G        A                 D

För jag är mitt i mellan lagom och alldeles normal.

D             A                         G                         A

Har mina medelstorslagna drömmar och mina medelsvåra val.

D          A     Bm    Fiss           G     A        D

Och en genomsnittlig inkomst. Och ett neutralt humör.

D     A     Bm Fiss   G                A              D

Det blir en mittimellankolisk begravning den dag då jag dör.

 

Vers

Min son heter Johan min dotter Maria, min fru heter Anna-Charlotte.

Att vår hund heter Karo och misse vår katt det tror jag att ni redan förstått.

Vi skrattar om lördan med Lasse Kronér och vi jublar om försommarn på Liseberg.

Ett mcdonaldsbesök och en pizza i veckan ger tillvaron tillräcklig färg.

 

Om sommarn då far vi på husvagnsemester eller hyr en stuga i Lysekil

det blir solbad och räkor och minigolfbanor och generell låg profil.

Och om julen då far vi till svärmor på landet, vi pysslar och dansar kring glittrande gran

och vi mysar och pysar i julefriden ändå till nyårsdan.

 

Ref.

 

Vers

Jag gick häromdagen och strosa i nordstan, då stod där en gatupoet och trubadur.

Och han verka så sur så jag frågade vänligt, kan du inga visor i dur.

Då sluta han plötsligt att slå sin gitarr.

Och hans stämma blev tonlös och sval han sa.

Sjunga för dig kasta pärlor till svin jag kan se rakt igenom ditt plastiga skal.

 

Ytlig och trist säkert centerpartist, impotent om du någonsin får komma till

dina vänner och villa och vovve och volvo har ersatt din virilitet.

Men jag lever livet tar inget för givet är stark nog att välja och jag gör det jag vill

och jag älskar och svälter men´s du ser på tv såna som du är det värsta jag vet. (Fiss)

 

Tal (Här är det fritt att improvisera text fram till *)

 

Och idag var det ju torsdag så jag hade köpt ärtsoppa på korv och ingredienserna till pannkakor som Ann-Charlott skulle reda till senare på kvällen. Alltsammans låg i den hemköpskasse jag höll i min högra hand. Men nu ställde jag ner kassen på nordstans kalla betonggolv, * tittade trubaduren stint i ögonen. Och så svarade jag honom:

 

Stick

Upptakt två takter Fiss och två Fiss7

 

Bm                                          Fiss

Jamen så brinn då eldsjäl! Brinn i din egen glöd!

Bm

Brinn visionär, i martyrisk misär men dina sånger behövs inte här.

Fiss

Brinn då eldsjäl! Brinn i din självvalda, självgoda nöd!

Bm

Brinn levnads konstnär, förakta och svär! Jag trivs ändå med vem jag är!

 

Ref. Upptakt på A

D A   Bm G        A                 D

För visst fan är jag mitt i mellan, lagom och alldeles normal.

D                  A                         G                A

Men jag har också mina drömmar, jag gjorde också mina val!

D          A       Bm Fiss          G         A            D

Jag valde trygghet framför frihet och det står jag rakryggat för.

D         A     Bm A  G               A                             D

Om det så ska serveras mellanmål. På begravningen den dag jag dör.

 

Vers

Jag älskade ömt med min hustru den natten från minnena flög trubaduren sin kos

och om morgonen smög jag ut innan hon vaknat och köpte åt henne en ros.

Vid frukosten skrattade vi hela familjen åt cornflakes och drack äppeljos.

Bm          Fiss        G          A            D                              G     A    D

och då steg solen upp över radhusidyllen och färga min kind aprikos.

 

Vers

Sen kämpa sig klockan från nio till fem och kontorsbyggnaden andades ut.

G            A          D

Det blev tack för idag och vi ses väl imorrn. Och därmed är sången slut.


RSS 2.0