ja ni

Jag har hittat ett nytt favoritcitat, det är inspirerat av bibeln och han där uppe och säger:
"Lead me not into temptetion, I can find it myself"... det är nästan bättre än

do not put the drug in the jug citatet.... det är ju helt enkelt så att jag älskar citat från skruvade engelska komedier, framför allt de riktigt konstiga såsom allå allå emliga armen men Lead me not into temptation är riktigt bra och riktigt sant... inte behöver man en djävul som leder en till jäkelskap, det klarar man ju så underbart själv... för min del är det uttråknad som är min djävul... blir jag uttråkad så vet jag att saker komma hända... oavsett om jag planerar det eller inte... jag hoppas monika håller mig upptagen i vår, som det är just nu upptar all min kreativa energi att hålla henne i schak och gå vidare med henne och det kanske är lika bra=) Sanningen är den att bli vuxen och inse att det här är vad livet är... är svindlande... och då ska man ändå tänka på att jag trivs med både jobb och familj och vänner(även om jag skulle vilja ha mer tid för dem) och ändå känns det lite... är det så här det ska vara?... åsså vet jag att min älskade vän Eric(som tack och lov inte läser blogg;)) skulle älska att läsa de här meningarna... han skulle bli så lycklig om han visste att jag hade åldersnojja... för antar att det är det det är... åldersnojja och lite uttråkad... allt i mina nerver talar om att"danger ahead" så jag ska trampa försiktigt och fokusera på monika... till sommaren blir det ju dessutom bo på hälsingegård och mera jobb så ska nog hitta saker att sysselsätta mig med=)

Vidare? ja idag var jag på ica, och som alltid på fredagar möts man av skrammelbössor, fine tänker jag för vet att jag har runt 15 kr i småpengar, perfekt! men så närmar jag mig utgången(betalar alltid sådant när jag går ut) och ser då att ytterliggare en skrammelman från en annan insamling kommit... hmm, jag är fisk, så att ge bara till 1 funkar ju inte... då är det ju synd om den som blir utan!!(ja fiskar funkar så) å att ge 7 kr är bara för löjligt... sneglar ner... ja två tjugor har jag... så undviker att betala varorna med 20orna och så ger jag skrammelmännen dessa... de blir verkligen tacksamma och jag går ut i världen och känner mig som en lite bättre människa.. och ni som undrar, ja jag skänker inte pengar annars men att snegla ner i sin egen korg och se (dricka, jos, chips och inte en enda nyttig grej samtidigt titta på en skylt där det står "världens barn svälter, hjälp oss stoppa hungern"... ja då känns 40kr som en liten grej... om jag så då får avstå från två chipspåsar(som för övrigt driver mig närmare sjukdom än annat) så överlever jag nog....

det leder mig direkt in på nästa ämne... min vikt.... jag vet att jag behöver gå ner i vikt, och jag är fullt medveten om att jag klasifieras numera som obeast(ännu ett härligt engelskt ord) och JA det skrämmer mig!!! men samtidigt så i mitt kaxiga jag så... vafan jag mår ju inte dåligt av det, (jo det gör jag naturligtvis, kroppsligt) men själsligt gör jag itne det... jag kan inte titta mig in i spegeln och känna, fan va fet och ful du är... gör något... antar det är för att i min värld har aldrig utseende varit viktigt, jag har alltid brytt mig mer om folks inre än yttre coh det är det som fäller mig nu... ja jag är fet, men tycker du inte om det så umgås inte med mig då... men samtidigt vet jag att min kropp och jag skulle bli mycket piggare och gladare om jag gick ner kg... men det är en insikt som jag måste komma till... och en sak är säker, jag klarar det inte så länge jag delar livet med massa gottegrisar som älskar godis och mat... för redo att sitta ensam och knapra grönsaker medan andra äter flottig stek, det är jag inte!!! så antar jag äter mig till döds hellre än att bry mig, eller lever fet men lycklig, för vad det gäller utseende kan jag inte bry mig mindre... det enda problemet är att alla jeansen börjar kännas trånga... men what the heck, bara att köpa nya på ericshjälpen=)

nu så, är det dags för en lugn helg... andreas väntas hem med kebabtallrik strax och jag tänker slå mig till ro framför tvn=) trevlig helg på er! kram

bortamatch=)

ja ni vet... det där som jag aldrig pratar om men som finns där ändå... SPORT! jag AVSKYR,AVSKYR och hatar det!!! antar jag är för vek helt enkelt... i de flesta saker kan man undvika en defenitiv vinnare och förloorare... alla ligger lika.... men i sport... NÄ se det går inte! och jag har väldigt svårt att tycka att ett lag har mer rätt att vinna än ett annat... det är alltid synd om den som förlorarar och ju högre instans, ju högre förlust.... jag kan bara inte heja på brynäs, lika lite som jag kan heja på modo eller ett annat lag... för det är alltid någon som ska stå där med lång näsa, utreda vad som gick fel och få skäll... nej tack till sport mao... här är en som tänker kampa i stugan under de tre sommarveckorna som os är=)

häromdagen var jag i borlänge och firade min mor(nej jag kan inte fatta att hon fyllt 60, och inte hon heller;))och vi roade oss med allehanda shopping, många glada skratt och härligheter kommer ur det minnet men... ja men... vi fikade, å då är ju visserligen inte jag någon fikamänniiska men jag är inte naiv, jag förstår att alla måste överleva bla bla bla... men 22 spänn för kaffe!!!! å då är jag medveten om att det är billigt kaffe, det finns kafeer som är betydligt DYRARE... men ändå... 22kr för utspätt blask.... lite sugen att ta reda på hur mycket en vanlig svensondrickare dricker och räkna literpriset--- det skulle slå bensinpriset med hästlängder=)

just nu är det strålande solsken, man kan nästan tro att det är sommar och sol och mysigheter men attsiken vad man sig bedrar.. men jag tror jag ska ta en ny dust med monika idag, det är så blött på åkrarna att jag inte kan vara där men en promenad ska vi väll fixa hoppas jag=O) tycker lite synd om henne, här har hon gått i 11 år och tyckt livet var mysigt... sen får hon en galen matte med allehanda idiotiska ideer... tror snart det kommer ut en annons med "ny matte sökes" på blocket.... detta slog mig i torsdags när jag dragit på henne en sadel, knutit plast på den och stod och hoppade bredvid henne... hon måste tycka människan susann är det dummaste spån som finns på denna jord........ men hon slutade vara rädd för en studsande mig och hon reagerade inte över plasten... hon ser inte min plan men det gäör jag=)

annars då? äh det skiter vi i nu, det är VÅR och jag trivs med livet oavsett vad som händer och sker... snart måste jag men inte än...

igår var det lilla långfredagen, massssa sprit och maaaasssa underbart familjemys var på tapeten, jag paxade ett angeldon och "höllkoll på det"... 5 uppslag och 2 gäddor gör mig som en klar vinnare(50%) mot för de andra som hade  massa don och bara sprang på nåra;).... ial så fick vi upp 13 st å jag drog två..... nackdelen med revyn är att man inte hinner med vinterns aktiviteter utan det är alltid i sista omfång man tar angling osv.... efter ise mös ja ii badkaret(och lugnet) i andersnils innan ja drog mig tillbaka till janhans  och åt pizza och badade tunna,natti

kl är 7 och jag är trött så dags att krypa natta en stund innan ta tag i dagen... natti!

återigen--- mitt skiftande liv=)

Ja nu lägger vi allt skit på hyllan ett tag(mitt eget val och något som säkerligen kommer upp igen men inte just i denna sekund, skönt va=)) En annan har ju denna förmåga, att man kan kniksa till det och bara gå vidare, problemen finns ju kvar men just nu fokuserar jag inte på dem utan på allt annat här i livet... för i slutändan, visst är det härligt att leva?? solen skinner nästan varje dag, jag vaknar utsövd innan klockan ringer och hinner både det ena och det andra innan det är dags att jobba=) antar det finns ett ord för det, det är VÅR och även om jag älskar vintern och till viss del hösten älskar jag våren mer... fast inte leran och all skit utan det runtomkring... att se barnen dränka sig själv i vattenpölarna, att se 6 åringarna kasta sig i vattenpölarna och trots alla våra förmaningar så går det bara inte... det ska springas, det ska hoppas och det ska kastas i vattnet... och trots mitt stränga ansikte, min hårda röst och mina ursäkter till föräldrarna så hamnar jag ändå i tanken... jag vill oxå BADA!! Jag vill oxå hoppa i pölarna och känna vattnet rinna innanför skorna... vem bryr sig.. det torkar ju=) NÄ mera bad åt barnen, å´åt mig=)

Nu ska jag dra på mig lagårdskläderna, antar andreas funderar var tusan jag tog vägen, skulle bara åka hem och byta om men fastnade här med tankar på våren... vet ni att vår betyder pånyttfödelse och det planerar jag i vår=)

En annan anledning till min lycka är att en viss irriterande människa snart är ute ur mitt liv... snart snart snart är livet bättre än det var förut=)trots att han lämnar ut mig lämnar jag inte ut honom, för jag kan stolt säga... trots min vattenbadande önskan, jag är inte 6 år utan en vuxen människa som kan hålla rätt för rätt... oftast;)

slutet---

är här... första lediga helgen på månader... min slutliga sammanställning av hur många gånger jag hört nr blev ganska precis 40 gånger... häftigt va? fantastiskt att man inte tycker det är mer tjatigt än man gör... nu ska man tänka på att jag säkerligen har hört delar av låten och texterna betydligt fler gånger men 40 gånger allt som allt är ändå lite lagomt;)
Annars då? ja det är lite sisådär, revyn lämnar ju som alltid ett litet tomrum och man undrar vad mans ska hitta på.. att jag dessutom är fortsatt förvirrad och närmar mig den punkt där jag antingen måste välja a eller b gör det extra krångligt... hur gör jag och varför?? hatar livet när det är jobbigt och komplicerat och det är det nu..snart tar det slut på ursäkter varför jag inte tar tag i saker och ting och var står vi då? jag vill verkligen inte komma hem och konfronteras med sanningen och det kommer jag en dag att göra... missade helt genen som ingår när man är tjej och ingen sugen på att träna på den heller... vill  veta om vi ens ska börja försöka eller bara ge upp men utan samtal är det ju kört från början... nog om ältande!
med Monika är det en enda lång kärlek, inte ens när hon kastar av mig blir jag arg utan bara så där mjuk och gosig precis som man ska med en förälselse=) jag har verkligen saknat den enkla okomplicerade förhållandet till en häst, mycket mer än jag trodde när jag skaffade henne=) sakta men säkert är parollword vad gäller henne...
nu kommer han hem med mat så dags att äta lite och sedan tv och sängen... underbart med en tom helg=)

RSS 2.0