å regnet det öste ner

och dagarna går långsamt!!! enough sagt!!!!! surar ner mig i sängen och funderar på att göra en "Janhans jonke" (mammas farfar) och ligga i sängen tills jag får som jag vill!! har väll tyvärr ingen snäll fru som serverar mat och servar med bäcken och potta så lär väll kliva upp ändå!!!

Jun. 25, 2014

regnet det öser ner och jag sitter vid fönstret och tittar ut.. Hej världen här är jag.., barnlåten ekar i huvudet och jag tror den här veckan är dubbelt så lång som de andra 6 veckorna tillsammans., men har deg på g och ska experimentbaka. då ska nog dagen gå fort och ikväll ska jag upp på nabbabacken och leka.. undra hur fort rullstolen åker neråt???

stor insatts:-)

under en längre tid har mina föräldrar varit i förhandling om en fastighet, redan vid jul började vi tapetsera och slipa golv..nu äntligen är det klart och vi kan lägga sista händerna på det innan vi hyr ut det.. ja händer och händer, har man mitt ben funkar inte att göra så mycket men lite kan man ju.. så här är min "hjälpande hand" under tapetseringen

ps.observera pekfingret som håller i tapetvåden;-)

härlig midsommar:-)

med massa familj och vänner:-) en lite skum plats att fira på är ju parkeringen vid Norrbysåg men gick ju bra och var mäkta mysigt:-) återigen, rullstol är roligt och nu är det inte många dagar kvar!!! men har lyckas fått gipset blött så det luktar fan rent ut sagt!!!!!! fick en fin midsommar present av syster:-) tack Stina!!


leker

rullstolslek:-) jag vet att rullstolen är ett nödvändigt ont för många och ett tecken på begränsningar men när man vet att det bara är tillfälligt, när man har få saker att roa sig ja då är rullstolen faktist ganska rolig=)
Jag kan kliva upp och hämta saker, jag kan hoppa på humle och dumle när det behövs... men när man bara vill slappna av, rulla lite och vila höfterna och armarna.. ja då är roycen riktigt bra att ha=)

kallt!!

tycker lakrits och gömmer sig under fleecefilten!




reflekterar

jag har snart sett alla 3 serier av Robin hood och den är verkligen superarb.. massa hästar, strider på gott och ont och snygga män som verkligen är män:-) det slår mig dock att båda sidorna är otroligt naiva i sin värld.,. hela serien går ut på att antingen sheriffen, ,Guy eller Robin tar sig in på varandras områden, antingen för att stjäla, stjäla tillbaka eller döda varandra., och då skulle ju en annan inte velat ha kompisar klädda i mörka kläder, huvor och rustningar som är enkla att dölja vem tusan som egentligen är i dessa kläder.., vore roligt att ge samtliga en fbsida, undra vad deras statusuppdateringar skulle bli:-) egentligen gillar jag nog Guy bättre men Robin får bli bilden.. som den gode sheriffen säger ladidadidaa kill im :-)






en ton

råkade lyssna på en halv mening ur Fantomen på operan.. kan undra vad det är som trollbinder mig så.,. tvingar mig att stänga av och sätta på någon mindre bra film att sova till..

to go food

idag gav jag food to go en ny innebörd när jag nu dumpas i min ensamhet av min sambo som är på långdejt med gräs i andra delen av Hälsingland:-) det innebar bland annat att jag lagat kvällsmat.. å det var ju inga större problem.. hamburgare, kroketter och bacon är ingen utmaning och ganska tråkig mat i sig så det var inga bekymmer.. men sen, sen insåg jag att det skulle bli ett problem.. Hur fasiken ska jag få en monterad hamburgare, kroketter och bacon från köket till vardagsrummet(vill ju inte äta vid spisen).. så här blev lösningen:-)







äntligen får man äta:-)




möten

ibland möter man människor som är värdelösa, som bara sprider sorg och total menlöshet.. idag har jag inte träffat någon sådan:-) först spenderade jag dagen med en kär vän å fick i alla fall titta på Monica på avstånd:-) sen kom en granne till oss, han är en riktig sådan där gammal sak.., lite hår har han kvar, lång smal och en snus som hänger trekvart.. han har i sin ungdom spelat kort, druckit som en dåre, köpt, sålt och kört hästar som värsta busen.. en hund blev han oxå fyllearg på går det rykten om.. han har haft tre proppar och är väldigt gammal och bland de gladaste människor jag känner. han berättar historier om våran by och om svunna folk härifrån.. han är så duktig att berätta och kan så mycket.. önskar jag var 5 och kunde sitta vid hans knä och lyssna på hans historier länge länge:-)

ska vi testa snurra lite igen?

ja nu är det riktigt länge sen och ganska mycket har snurrat här.. för sisådär 6 veckor sedan hade ni kunnat hitta mig krypandes i skogen.. inte så där lyckligt kravlande eller olyckligt krypande efter en omgång utan kravlande av smärta.. efter en rejäl smäll efter ett snedtramp i skogen fick man bara inse att gå hem.. nä det fanns inte.. bara bita ihop och krypa.. ni som känner mig vet att jag inte gärna besöker det där huset med rött kors på men den dagen vart jag besegrad., när jag krypandes över stock å sten insåg att nej, till Bollnäsakuten far man inte utan inbjudan så ringde jag.. kan säga att det var en väldigt förvånad sköterska som frågade om jag verkligen inte ville ha ambulans.. men nä, skulle ta längre tid för dem så in i bilen och iväg.. väl där vart jag känd som "hon som kröp i skogen med brutet ben". Det var ett alldeles nytt smeknamn som i alla fall inte hade så negativ klang:-) blev röntgen och naturligtvis hade jag brutit alla ben ner till fotleden!!!! så nu bor jag ihop med två nya sambosar.. humle och Dumle kallar jag dem och precis som i alla förhållanden finns det. dagar vi är väldigt överens och andra dagar vi vill slå ihjäl varandra.. å som alltid är det männen i förhållandet som står för våldet!! ;-) så här presenterar jag mina nya killar;-) till högst upp är humle och nedanför är humle


RSS 2.0