ja ja

Fan va fort dagarna går,snart är det jul och jag känner mig inte klar på långa vägar..

ja ja

så blev det en uppgiven blogg igen:-( återigen städat köket, känner mig som en 50talshemmafru som ska städa, laga mat och vara glad för att man har en karl.. skillnaden känns ju dock när det även är jag som tjänar regelbundet.. jag skulle älska att va hemmafru och bara göra det jag vill, plus städa och laga mat.. men just nu känns det som jag har en "hemmafru" som sätter allt och alla framför hemmet och aldrig sätter mig och hemmet i fokus:-( riktigt less mao och det gör mig ledsen!

så liten

att vara 4a år och sjuk det är varken kul eller bra:-( hälsat på min lilla systerson idag på sjukhuset där han ligger med elakartad lunginflammation.. han låg i en gigantisk stor säng och bara var en blek skugga av sig själv.. varje andetag han drog slutade med ett kippande läte.. tack å lov fick han medan vi var där mer Ipren, puffa saltlösning och han blev en glad kille igen:-) trött men glad, fast det var helt klart omskakandd att se honom så men lämnade shuset med hopp och glädje så det var skönt!!

mm

alltid lärd att eget skryt luktar illa och att det man inte gör duger. men ju mer vuxen jag blir undrar jag varför jag är lärd det? om jag lagar mat som är god, varför ska jag skämmas att säga det?? aldrig så kvick är vi ju lärd det motsatta, "ja såsen är ok men ja brände den när ja skar köttet" just nu "bränner" smaken av en perfekt saffranslängd i min mun som jag själv bakat.. å imorgon när någon frågar, ska ja då svara.. ja herregud va god den var, eller ska ja svara va bra du tyckte det, för när ja bakade den blev den jättedegig??

är vi 80eller 30???

ibland får jag mer än en känsla att man är ett gammalt 80årspar, som kl halv tio ska sova, oavsett dag å sedan hellre kliva upp 7 å va uttråkad!!!! men man tycker ju att är man på julbord å bor på hotell behöver inte en31åring snarksova kl 21.. blir så LESS!!!!!!

igår natt

låg jag i större delarna av natten skakande av skräck eller dränkt i tårar.. förstår inte varför men lyssnade som alltid på bokband och när ja svävade iväg med John blund slutade det alltid antingen med sjuka mardrömmar eller sorglig katastrof.. efter en hel natt med det är jag alltför spänd för att våga slappna av och letar orsak till detta.. kan ju fundera om det är det otroligt 14isaktiga bokbandet med Touch av 2a världskrigstendenser med judeförförjelse och saga/magi som sätter fantasin i spinn eller om det är annat? jag gillar vara rädd egentligen men när ja allvarligt funderar på att sova med lampan tänt, då är det inge kul mer!! du

härligt!

julen står för dörren och jag myser i stora drag.. bakat massa bröd och som alltid när ja står där mitt i smeten så slår mig tanken.. vad tusan håller man på med.. jag är så trött på "köfsans" bröd, samma sirapslimpor, vita bröd som smakar inget och mättar inget.. på en halv dag bakar jag säkerligen mjukbröd för tre månader och tänk va underbart gott det blir! det samma gäller pålägg, stoppar ja en skinkstek i ugnen, tar det två timmar så kan ja styckfrysa dem i skivor och slippa de halvdana påläggen som är så sega och tunna att man bara fattar hur dålig de är! det kan omöjligt bero på tidsbrist som vi inte klarar av att göra detta utan mera okunskap, men jag är ju ingen stadsbo, jag kan ju och vill ju.. men den där sista motiveringen hittar ja inte.. sjukt dåligt av mig!

RSS 2.0