Champagnefrukost avklarad...

En enormt stort frukostbord fylldes med mat från de olika lägenheterna och efter en viss tvekan om vad som bör konsumeras först bröt vi champagnen och skålade, först för en bra dag och sen för Norslund.. Sen högg vi in på den delikata frukosten och åt... och åt.. När det var färdigätet bestämdes det att alla minnnen som kunde tas upp skulle upp och vi började... Minnena haglade och plötsligt var klockan kvart i ett och ligan skiljdes åt... Nu är det snart dags för samling igen, denna gång ska smink och kläder sättas på och senare maten förberedas... Det finns för många minnen för att sumera dem... För många skratt... Å tack å lov inte så många tårar... så jag lämnar osagt vad minnena handlade om, även om jag erkänner villigt att mycket handlade om fest, ragg, killar och sex:)

image5
Ja klockan är tio... och Malin och Lo har kommit med frukostkorgen med den ack så viktiga champagnen.. Ytterligare en stund dröjde det innan vi fick börja.. Varför?? Folk sov fortfarande trots att de visste vilken tid.. eller sov de verkligen?? =)


image4

Presenteras gör Norslundsligan:
Frukosten i full gång, på bild är Malin (rumskompis dvs hus nr 51), Lo (hus nr 39) Malin (hus nr 53, ändrat dagen efter, hon bor i 49) Veronica (Min andra rumskompis hus nr 51) och Erik (tillfälligt rumskompis) saknas på bild gör som nästan alltid jag... Lägg märke till jordgubbsvinet och melonerna... Utmärkt champagnefrukost!

gåtorna tre i norslund.. å lite bokreflektion

Läser just nu en serie om Rajja av Bente Pedersen och all ära åt den, den är bra.. Kanske inte i klass med Isfolket men någonstans mellan Isfolket och harlequinböckerna kan man nog hitta denna serie.. Men varför måste författaren ha så dålig fantasi vad gäller namn?


Raija som är huvudpersonen gifter sig med Rejjo, och de bor, hör och häpna i Rujja.. Kom igen!!! Inte ens jag är så fantasilös när jag hittar på fignerade namn till mina seminarieuppgifter... Det är i klass med Sagan om Ringens namn... Få se här nu.. Jag har en ond man som levde för några 100 år sen som heter Sauron... Vad ska jag döpa magikern som förråder de goda i hans namn... Ja just det Sauroman.. Det kommer bli värsta överraskningen när han förråder de goda... öh... not! Missförstå inte, jag gillar SoR men just den biten är dålig fantasi...



Tre gåtor i Norslund:

Den stora frågan om vart energin tog vägen... För tre år sen startade vi, alla energiska å studiemotiverade.. Tre  år senare...  På samma plats... Och ingen studiemotivation... Frågan? Vad hände med den och vart försvann den?


Potatissalladdrama.

Hur mycket potatis går det åt åt en potatissallad, var ska den kokas och den största gåtan av alla... Varför köper vi inte bara den färdig?? Mysteriet växer inför morgondagens festande...


Vem är egentligen den där myrornas som alla saker från 51b försvinnner till??

Har starka misstankar att en tjuv huserar i 51bs lägenhet... Saker försvinner hela tiden och när man frågar vart det försvann är den hos "myrorna" eller "banankartongen"... Detta finner jag mystiskt, vad är egentligen banankartonger för paradis som både elvispar och lampor hamnar i och vem är denna myra, som tar allt onödigt men ack så dekorativt skräp i våran lägenhet... Jag hoppas under veckan få mer inside information för att knäcka gåtan..


Intryck avtryck

Ibland träffar man människor som gör avtryck, de lämnar spår efter sig och flera år senare när man tänker på dem minns man och tänker på dem... Sådanna människor är speciella, de har berört en.. Ibland är det ett positivt beröring... Att man delat en händelse, ett skratt eller ett ögonblick..En tillfällig bekant som kommer in i ens liv och lämnar den likafort men lämnat en hel del av sig själv... Ibland är det människor man utvecklas genom hela livet med, såsom familjen eller barndomsvänner... Men en del är negativa beröringar, att man delat ögonblick av hat, misstro eller ledsamheter tillsammans.. Även det skapar band, de kan sätta sig ivägen när man träffar människan i ett annat läge för allt man gör är minnas det negativa. Vissa människor, lämnar spår efter sig, trots att man aldrig känt dem, aldrig kommer känna dem och det till och med är försent för att någonsin göra detta.. Döda lämnar spår långt senare, de påverkar det trofasta och de levande.. Och inte bara ett år, tre år eller tio år efter deras död utan ibland till och med 134 år efter deras död.. Mina beslut baseras ibland på en man som dött för så länge sedan, än idag existerar han i min vardag som ett mer eller mindre existerande föremål.. Just nu är han inte så delaktig, jag är i Falun och han finns inte här... Men nästa lördag finns han.. Då kommer beslut jag ta baseras på hur han till exempel valde att placera sina verktyg i sin verkstad... Alla människor ger inte avtryck hela tiden, men alla gör det någongång... En del långt senare än de verkligen fanns...Jag hoppas att en del intryck från mig är mer negativ än positiv, jag hoppas att i slutet av min existens har fler positiva avtryck av människor än negativa...  

jaha.. då e filosofilektionen slut för idag känns det som...
Idag då? Ja idag har vi sprungit runt och gjort jättemycket, vi har städat, pluggat och varit otroligt effektiva.....

Trodde ni på det där???? Nej jag tänkte väll det... I ärlighetens namn så har jag mest tittat på The new Amsterdam (en riktigt bra serie, synd att den bara gjordes en sesong, melodramatisk och historia.. som en vampyrs bekännelse och Angel fast med en polis:))och varit ut å gått en sväng... Sen då?? Ja det är det jag gjort... Firat mitt sommarlov med en riktigt lugn dg med massa skräpmat....  Nu ska vi göra förrätt, färga hår, steka kött inför imorgon och sen 'r det väll sändags igen... Imorgon... ja då är det en annan dag som jag ser fram mot!

Mitt sommarlov

Yes... vi vet redan hur ja sjunger.. så istället skriver jag ner texten på en riktigt sommarlåt som man inte kan ha genomgått runemoskolan ial utan att minst ha sjungit och när man är lite äldre(mimade ju mig igenom resterande tid efter fyran) 150 gånger..För den skulle ju övas oxå... Men nu, efter några år av vila efter den kan jag konstatera att den känns väldigt rätt idag:) SÅ här kommer den skriftligt... Vill ni ha den insjungen rekomenderar jag ngn annan:)

Sommarlov:


Refr1.

Sommarlov vi väntar på

Sommarlov vi snart ska få

Sommarlovet är underbart

Sommarlov vi nu önskar oss alla

Sommarlov med bad och sol

Sommarlov liksom i fjol

Visst är fröken och skolan bra

Men sommarlov vill vi ha.

... Räkna läsa skriva kan ibland bli ganska trist

Men när sommarlovet kommer är det alltid

Nå visst.


Refr2.

Sommarlov med bad och sol

Sommarlov liksom i fjol

Visst är fröken och skolan bra

Men sommarlov vill vi ha.

... Alla i skolan en längtan vi har

Längtan till sommar och soliga dar

Från haparanda och ner till skanör sjunger

Nu alla skolbarn i kör:

Refr1.


Många fina lov vi har

Ja påsk och pingst och jul

Men när sommarlovet kommer

Känns det alltid så kul.

Refr2.


Ett enda vackert underbart störtskönt heltfantastiskt ord!

SOMMARLOV!

enbart för att..

Jaha nu sitter man här... Ska inte klaga men nu är det fruktansvärt segt att plugga... Har ingen aning hur jag ska lägga upp arbetena och har egentligen mest lust att skita i det... men så kickar den där lilla snälla flickan in som säger att jag måste, för annars måste jag ju göra det en annan dag.. Så nu sitter man här, strålande solsken och rumskompisarna ute och solar... Å jag inomhus och pluggar.... mitt eget fel men känner för att klaga lite..Så då gör jag det:) om man undrar vilka Malin och malin är, så är det min rumskompis och en granne.. Varför en har stor och en liten bokstav är ett rent misstag för ja strävar att inte fördela in dem som b1 och b2... eller den andra Malin... eller nej inte d u... men det är krångligt att ha två personer med samma namn och skriva om dem... Nåja... ber om ursäkt för det men så är det... Idag har vi varit ner på stan och handlat(igen) fast idag blev det bara äpplen och en flaska vatten, för vi var bara ute å gick men hade glömt vatten.

Juppsidi

Jaha... nu har jag sen klockan 2000 försökt komma ner i badet och nu är det äntligen dags att bli ett vattendjur... Har ett badrekord på 5 timmar, det tog jag förrförra veckan och var underbart skönt:) Ikväll blir det nog bara en snabbis innan sängen:)
Istället för att bada har jag, malin, Malin och Veronica tittat på film... En sjuk sak som hette studio 54 och jag greppade nog aldrig riktigt handlingen men visst fanns det lite snygga killar med:) Hade iallafall en flaschback när det i en scen stå en kvinna som försöker lära amatörer och dansa och hon uppmanar dem att visa attityd... Ett starkt återkommande minne från mina spexveckor är just att jag står på scen, med mygga på och band som spelar... en regissör som hoppar runt och öh-- låt oss kalla det har en väldig energi och försöker få mig att flippa... Jag tittar tillbaka på honom och säger typ... Jag vet inte hur man gör.. jag skulle ju va björne? Resterande av tiden sysselsätter jag mig med att komma på olika(ibland bra, ibland öh-. mindre bra anledningar varför jag ska slippa sjunga) Kom dock aldrig undan men om ni någonsin hamnar i denne persons våld och han försöker få er att sjunga så funkar inte de här undanflykterna men jag välkomnar förslag vad som kan få mig att slippa=)

Jag- Jag vill inte
Han- Du ska....

J- Jag kan inte
H- Alla kan, det handlar bara om att hitta rätt ton

J- Om jag fixar halsfluss, då slipper jag va?
H- Då sjunger du ändå....

Hmm han låter väldigt hård men är snäll innerst inne... bara man inte försöker undvika sjunga:) Hade i vilket fall väldigt roligt hela föreställningarna förutom de där 4,34 som jag sjöng:) Så hela gänget var väldigt snälla och trevliga:) Så det var min flaschback... kommer säkert fler ngn gång:) 

tidigare komentarer om årets och förra årens spex hittar ni på min historiablogg där alla inlägg fr 2000 fram till 2007 är inskriven... lite rörigt å mest sparat för min egen del:)image3

Så här kan det se ut på scen... fast här sjunger jag Williams version av Sjösalavals...

Städdag

Jaha... ytterliggare en dag dag med strålande solsken-... Och vad gör vi??? Vi städar... å städar.... å städar... Och så hade vi tvättid oxå... Å Malin är den som tvättar i familjen oftast så hon sätter fart... Väl därnere så upptäcker hon att någon spärrat upp dörren och tvättar... Så småning om kommer ägaren till kläderna och hämtar dem... Mannen går därifrån, nästa gång Malin går ner blir hon totalt utskälld för att hon snott ngn annans tvättid... Hur man nu kan göra det i ett slutet datasystem är över mitt förstånd... å om de hade tvättid varför använde de ett dörrstopp för att komma in i tvättrummet?? Mysteriet kvarstår... Människor är konstiga... Efter detta var klockan tre och vi skulle hjälpa grannen skaka hennes enorma matta, väl på gården kom vi på att det var mysigare att göra en improviserad picknick på mattan så vi blev liggande i solen smaskande på melon och saft. Efter detta skakade vi sagda matta och begav oss till centrum.. Hårfärg och skor inhandlades och sen en snabb promenad hem... Nu är ganska måna delar i köket rengjorda och hela jag stinker ajax allrengöring(sponsorpengar????) och tänker därför krypa ner i badet, läsa nån bok i Rajja serien och njuta av den lugna kvällen.--- Vad hände med plugget?? usch nej fråga inte för jag vet inte!


Uppdatering

Nu har mitt sommarlov börjat officiellt och det känns kanon:) Jag började sommarlovet med att stå i hallen och diskutera lördagskvällens fest.. Som började som en förfest och slutade med förgrillning fredag med cider, amerikanska pannkakor och cider lördag morgon och därefter norslundsquizz, tjejdag när alla gör sig i ordning tillsammans och sen äter fin middag ihop, sen ner på en fest och avsluta kvällen på kåren... Jaja det var den lördagsförfesten det... blir säkert spännande och intressant.. framför allt kommer nog frågan vara, kommer norslundsborna in ikväll eller är de för fulla?Spänningen blir enorm, mera om detta efter festen... Efter detta korta möte mellan oss fem som ska deltaga, första gången sen i lördags alla var samlade i en grupp kan tilläggas lagade Malin en underbar kyckling middag och vi snackade skit resterande tid... Tills Malin insåg att kl var tio i nio och hennes sockertarm kallade henne till Willys innan stängningdags! Så där jag då var vi ikapp till nutid:)


Dagens citat

Alla måste ha klänning... Erik också

åh nej.. klockan är SNART nio! Jag måste ha godis

Som en murbräcka alltså... det e jobbigt

Ha aldrig analsex när man har diarre!

Kryper runt på golvet, superfull... Alltså nej så full blir man ju aldrig.. men full alltså

Situation från imorse
Ringer på dörren tidigt på morgonen, rumskompis öppnar med kläderna bakkåfram, första tanken"jäklar va snygg han är"

Dialog från igår:
- Jag har varit så pusssugen hela dagen
"snäll människa erbjuder sig att pussas"
- Nu var det inte riktigt sådanna pussar jag tänkt mig...

Dagens visdom sponsrad av Malin

Drick mycket vatten när det är varmt ute å du tänker ut å gå... Å ät mer än glass två timmar innan

SOMMARLOV

Även om man inte längre har den där heltoplaneradefantastisktlyckligasoligabaddagar-sommarlovskänslan längre så känns det ändå ljuvligt att ha ett sommalov framför sig och ta en paus från allt i Falun, det är roligt men intensivt att vara student men nu behöver jag en paus från allt det.. Å nu har jag haft mitt sista seminarie för i år, ska strax lämna in de sista skriftliga och sen är det FREEDOOM!! Ska även bli skönt att få vara i Falun i två veckor med i stort sett oplanerade dagar:) När man kan kliva upp ur sängen och bara... nä idag skiter jag i det här och gå iväg och sola eller slappa... Det enda som är planerat just nu är utsparksfesten och BARTÖMNINGEN! Så två fester och sen blankt:) Underbart! Jag  har dock två kompisar i Borlänge som jag aldrig har tid att träffa men de ska planeras in den här tiden, annars är jag en dålhig människa om ja inte hinner det!!!
 Sen blir det väll en massa städning oxå--- men förutom det ska jag verkligen gå inför att göra nånting som e seriöst eller ansträngande:)

Snark....

Jaha...då har man alltså haft en dag med plugg.... eller inte! Började dagen helt ok med massa plugg och att ringa bovärden och få ett kolvbyte eftersom en annan har lyckats tappa nyckeln, hur det gick till lämnar jag osagt men irriterad på mig själv är jag!!!Efter denna produktiva morgon spårade det ur... Jag och Malin kom på att vi skulle ner på stan å käka mjukglass, detta slutade med att alla tre gick ner, åt kycklingspett med pommes och drack läsk... Sen upp på tippen å slänga grejjer och till spexförrådet och lämna grejer. Nöjda med oss själva lämnade vi kårbilen och gick till lägenheten... För att sedan bli GRYMT less när vi insåg att vi glömt en av de viktigaste sakerna som skulle slängas! Efter en hastig diskusion beslutade vi att göra en fuling så nu finns inte mattan i lägenheten längre.. den finns inte heller utslängd i miljön.. det är allt jag tänker säga:) Sen var det åter dags att plugga... startade dokumenten, hämtade böcker sen startade jag nya bokbandet och la mig och sov... När jag väl vaknade klev jag ut ur mitt rum och trodde jag kommit till fel lägenhet... Lägenheten glänsta och var ren och fin så det kändes som man var med i en askungesaga..Underbart var det. Efter det åt vi igen och nu är klockan halv 11 och jag tänker bada...OM det blir ngt pluggande blir det efter tolv inatt antar jag... Nåja imorgon är sista seminariet för den här terminen!


Dagens citat kommer från en vandring tillbaka i tiden och är en dialog mellan mina rumskompisar och höll på ett tag:) Vi har börjat sammanfatta våra år tillsammans med andra ord.

-Kommer ni ihåg ****...
-åsså han oxå...
- Ja just det han hade jag glömt....

Dagens I-landsproblem

Ska vi dricka tre cidrar, ett vin och jordgubbsvin på utsparken eller fyra cidrar, dela vinet och skita i jordgubbsvinet, eller tar vi vodka?? Mmm problem växer över vårt huvud...

Dagens ordspråk:

Allt som du kan göra idag, kan du även göra imorgon så varför göra det idag?

Skola...

Då e man inne på sista dagarna av det tredje och näst sista året på högskolan och det är sjukt vad tiden springer..
En del saker känns som man gjorde för flera år sedan och andra känns som igår... Det största man gjort som student är nog att hitta sig själv i alla delar av allt som man velat ha med... Tre gånger innan högskolan har jag varit till england och plockat, skruvat och monterat ner och upp mig själv igen.. Sen åkte man hem och testade sitt nya jag och gjorde några ommonteringar och satte dit lite reservdelar andra resan.. Men det är ju först efter tre år på annan ort man verkligen märker att det här är jag, det här står jag för och sån här människa trivs jag med att vara. Visst, jag är inte helt nöjd med mig själv, jag begår misstag, ångrar mig och mår dåligt är ledsen och sårar både mig och andra men allt sådant är mänskligt och omöjligt att undgå. Men i grund och botten vet jag vart jag har mig själv och gör man det, så vet man oftast även vart man har andra. 
    Just nu sitter jag och skriver sista arbetet för sommaren och aldrig har jag varit så less på den, vill bara hem och fixa och dona hemma... Detta trots att jag vet att hemma kan jag inget göra än för mamma måste skura golven först men ack va segt det är att skriva om dyslexi när man bara vill hem och inreda 40tal. Nåja nu ska ja fortsätta plugga, får se när ja uppdaterar det här igen

Varför blogg?

Helt enkelt för att alla andra har en och jag blev avundsjuk--- vill oxå hålla folk uppdaterade vad jag håller på med och varför...det här blir nog en väldigt kort blogginlägg... för ja e trött och ska SOVA!! Imorgon MÅSTE jag plugga... suck!½!!!!

Fjällko

Fjällko
Som tack får man en väldigt lång tungkyss... tack å lov så var det bara kameran som fick sig en kyss:)

koutsläpp

koutsläpp

Här springer kossorna ut för första gången i år..


Början på starten

Jaha... vet inte hur många bloggar jag skrivit i mitt liv, fast i dagböcker då...
Min första skrev jag nog när jag gick i 4an och då berättade jag om hela min familj...
Det tänker jag inte göra här... Om man tar ett helt vitt papper å tänker sig att jag ska skriva det första som kommer upp i tankarna... ungefär så kommer den här bloggen skrivas...
Jag kan börja göra en kort presentation av mitt liv som det ser ut idag, imorgon och om man har tur kanske nästa vecka... Livet ändras snabbt och oftast är jag bra på att bara hänga på och göra det bästa av situationen:)

Jag är 25 år och är studerande på högskolan dalarna, där jag försöker avsluta min utbildning till lärare och som alltid när man närmar sig slutet på något så är(iallafall jag) osäker på om jag faktist bör bli lärare... Men nu är det bara ett år kvar så nu blundar och kör jag... Hemma är nog mest Alfta, en liten by i skogiga hälsingland där jag tilbringar tiden i våra två stora hälsingehus som jag omväxlande renoverar, städar och trixar med.. Mina föräldrar driver ett jordbruk som jag oxå deltar i när jag känner för det... I det stora hela består mitt liv av väldiga kontraster och detta trivs jag utmärkt med.. Ena stunden är jag full i 130 årigt damm å nästa är jag fullt uppklädd på krogen dansande foxtrott eller bugg om jag får bestämma:) I Sommar ska jag bo i Hälsingland och hjälpa till hemma och det är det som jag  troligt vis kommer skriva om...

Denna helg har varit intensivt festande blandat med stress, ångest och fruktansvärt mycket skratt.. Vi har avslutat ett årsproduktion av dalarnas högskolas studentspex och det gjorde vi med bravur, grill, levande musik och en massa flytande föda gjorde kvällen perfekt.. Sen avslutade även Borlängestudentkåren med sin årliga slutfest igår och även det var skoj. Om man ska räkna kvarvarande fester är det nu bara två kvar här i Falun innan det är dags att packa ihop.. Packa gör mina rumskompisar för fullt för de ska flytta ifrån mig nu efter tre år och börja samla riktiga  vuxenpoäng, det ska bli spännande att bo själv för första gången i sitt liv samtidigt känns väldigt konstigt att vi nu står där och ska skiljas åt. 

Helgens citat:

MEEEENNNN SUSANN.....(namnet kan bytas, fast det var tydligen inte lika bra betoning då)

Helgens dumhet:

Att dricka grogg till nattamaten i sängen halv 3 när man kommit hem från festen... varför gör jag så??

MIssa bussen hem från Borlänge.. Ja jag är ju bara 25 så lära sig klockan är tydligen svårt!

FamiljenAlftas stora problem:

 Få ut korna på sommarbete innan det är dags att ta in dem för mjölkning...

Få i tre åringarna mat så man faktist kan prata med barnens föräldrar utan att 3åringarna gör det 3åringar gör bäst...

Familjen Faluns stora dagsproblem:

Katthår, spisar och skola... Packning...

Dagens filosofi:

nehe--- sån finns inte för dagen... dagen efter funkar inte sånt...

RSS 2.0