Saknad

jag saknar min vampyrserie Vampyrens kärlek just nu... Den är så bra och det var många år sedan jag läste den..Den försvann i Nytorp...Suck... Alla dessa vampyrserier och vampyrfilmer som existerar nu också.. Å alla verkar vara dåliga ripoff på den serien... Måste leta på internet om den finns nånstans=)

å dagen gick...

å veckorna gick
och månaderna går
och åren passerar...

Jasså... var det det som kallades livet??


Trött--

Solen går upp och det är vacker höstdag... Dimman sveper in från ån och himmelen är lila och rosa av kylan när solen träffar himmelen... Det är riktigt vackert och jag planerar att sova strax, gick å la mig halv 11 vilket gjorde att jag vaknade för att se soluppgången men nu ska jag sova igen... Man kan säga mycket om Hälsingland och Norrby, men ingen kan frångå att vackert det är naturen som omger den!

Hmm

Ja jag vet.. jag hatar att de i filmer porträtterar djur som onda...framför allt när det gäller våra rovdjur som egentligen inte gör någon illa så länge vi inte stör dem..Ta vargen till exempel som inte dödat en människa sedan 1850talet... och då var det en tamvarg...å vilda djur ska aldrig vara tama, det funkar inte,... Det stör mig till och med när gråsparvarna i Bollnäs tigger runt sibyllaståndet.. de ska inte vara där, beroende av oss utan flyga fritt och leta mat i buskarna.. det är inte för att jag är snål, för visst kan jag dela med mig men vilda djur ska inte matas, oavsett sort och storlek.. Att jag gillar varg är ingen hemlighet och även om jag kan argumentera både för och emot(beroende på vem jag pratar med, bara kul att skapa debatt) så finner jag det lika retligt att Spindlar(som jag verkligen hatar) oxå speglar i filmerna en ond sida som faktist inte finns... i mitt huvud vet jag att spindlar inte är farliga(om du inte bor i Australien och liknande) utan rädslan sitter enbart i hjärtat!! Den säger åt mig att skrika, springa..fly... och så vet jag att folk känner över varg och björn oxå.. och ag undrar, om det inte är så att dessa skräcker byggs upp från vår barndom av sägner och sagor... sedan filmer...för ingen känd fakta finns att något av dessa djur är farliga... men vi är tydligen livrädda för dem!

Pytt i panna...

Japp det var maten för dagen..,,, Eftersom jag har sprungit runt hela dagen och kopplat telefoner, dragit ledningar och försökt fått våra 6 bärbara telefoner att fungera samtidigt glömdes maten bort så pytt i panna, köpt dessutom men det är ju mat det med... Men eftersom ag inte fick mitt "laga mat behov" tillfredställt lagade jag mat till hunden istälelt... Kokt lever med pasta och morötter...Lyxmiddag för henne med andra ord=) Alltid kul att laga mat, även om leverlukt inte är det smaskiga men mottagaren för middagen var tacksam... Det här var grislever men vi tömmer frysen så nsäta vecka är det kalkonlever på hennes meny... Ingen mat för hundar men vi vill itne ha den så då får hon den...blir säkert glad för det=)

Bla bla bla

Så gick en stilla höstdag.. Massa eldning eftersom jag kokar messmör, massa trams och en hel del dator... cv skriven, ansökan om examen öh ansökt, begäran om utskrift från belastningsregistret begärt... Nu fattas bara söka jobb... satt och kollade på hästar på blocket idag... mmm det e frågan, blir jag kvar här ska jag minsann åtminstånde ha nått roligt att göra!

Jag har en katt...

Som heter Tiger/Pippin och han har fått ovanan att varje kväll komma in, rämja på ett väldigt speciellt sätt för att visa att han fångat en mus...Sen lägger han den UNDER sängen och ligger och tittar på den..Så precis lagomt när man släcker ljuset och ska sova... då hör man det... knaper, knaper knaster... Då ska det ätas finmiddag, rakt under kudden så att säga... Ja jag älskar honom men varför måste hans talrik vara under min säng...

höst-

Nu har hösten verkligen kickat in och även om solen strålar så biter det i kinderna och andedräkten syns ibland... Mor och far har varit borta på minisemester vilket gjorde att jag fick vara ensam hemma några dar... ja minus mina syskon och syskonbarn då... Hösten har några år nu inneburit inspark, skolstart och återseende... Det gör det inte i år och det har långsamt börjat gått upp för mig... I mina dagböcker står som slutdikt i varje bok så här...
om hela livet vore en bok..
vem bestämmer titeln?
Om hela livet vore en bok...
Vem bestämmer handlingen?
Om hela livet vore en bok..
Vem bestämmer slutet?
Det skrev jag i slutet eftersom jag inte visste hur jag skulle sluta min första dagbok i sjuan... Men nu känns det inte så... Det känns mera som att jag avslutat ett kapitel och inte vet hur jag ska börja på nästa... eller vart ... eller varför... Livet är inte jobbigt, det är helt enkelt för enkelt just nu.. För enkelt... jag har hela mitt liv strävat efter mål och plötsligt(hemskt nog) känns det som allt jag velat göra är klart, det finns inget nytt att sträva mot i all tjurskallighet.. Naturligtvis är det inte så, men jag kan inte komma på vad jag vill... Det hela låter väldigt sorglitt på papper, jag är inte ledsen över det, bara väldigt resignerad.. jag trivs med livet så här... men ändå, nått mer måste det väll ändå innehålla?

mm

Om 5 timmar ringer kl... å jag har sovit..typ 40 min, sen kom katterna å väckte mig,..Å trots att jag älskar dem undrar jag stilla, varför de måste vara så snälla och berätta för mig när de fångat möss...först ett jäkla rämjande(dvs jamande för er icke Alftabor) sen knaper knaper... mums va gott det är... men tre års innekatter, ja det säger sig själv.. imorgon får jag ta reda på resterna! har spelat tvspel... ja alltför många timmar men är helt frälst i wiisport resort=) Har fäktas, paddlat och åkt vattenskidor, snacka om svinkul=) Wall E var oxå kul men har fortfarande inte testat de andra två spelen...wiisport var inte direkt kul men ett bra intro för att träna lite handkontroller...Tur chefen kommer hem imöra för annars skulle jag nog spelat det hela helgen=)

Just nu...

Är det helt fantastiskt skönt att ligga i sängen... och jag längtar tills bokbandet ska starta och jag ska vända mig om och sova... Har jag tur, får jag göra det inatt, kanske även imorgon.. men efter det, icke... och varför?? ja inte är det för att mor och far är borta så jag har hela huset för mig själv(visserligen är jag mer mörkrädd än vad jag nånsin varit denna höst men inte därför) inte heller är det för att jag ska upp å mjölka 6 på morgonen och är rädd för att sova över(mina syskon ska nämligen mjölka morgon) nej, det är bara så att det är FULLMÅNE!!! och trots att den förbaskade saken är miltals(100tals mil dessutom) påverkar den mig... Sova?? nej det kan man inte då, stirra i taket och va förbaskad... det kan man däremot... så nu går jag i bävans tider... 

RSS 2.0